притисни ентер »

Објавени добитниците  на наградата „Ана Франк“
Објавени добитниците  на наградата „Ана Франк“

Објавени добитниците на наградата „Ана Франк“

Годинашни добитници на Меѓународната награда „Ана Франк“ се Мирјана Стакиќ (Србија), Алтенка Сапунџиева (Бугарија) и Зоран Пеневски (Србија). Наградата ја доделуваат издавачката куќа „Феникс“ и фондацијата „Македонија презент“, а се доделува за севкупен книжевен придонес, особено на планот на културната соработка и размена на литературите на Балканот

Објавени добитниците на наградата „Ана Франк“

Објавени добитниците на наградата „Ана Франк“

Годинашни добитници на Меѓународната награда „Ана Франк“ се авторите Мирјана Стакиќ и Зоран Пеневски, двајцата од Србија и Алтенка Сапунџиева од Бугарија. Наградата востановена од Издавачката куќа Феникс и Фондацијата за културна и научна афирмација и презентација Македонија презент од Скопје, како што соопштуваат, се доделува за нивниот севкупен книжевен

Објавени добитниците на наградата „Ана Франк“

Објавени добитниците на наградата „Ана Франк“

Годинашни добитници на Меѓународната награда „Ана Франк“ се авторите Мирјана Стакиќ и Зоран Пеневски, двајцата од Србија и Алтенка Сапунџиева од Бугарија. Наградата востановена од Издавачката куќа Феникс и Фондацијата за културна и научна афирмација и презентација Македонија презент од Скопје, како што соопштуваат, се доделува за нивниот севкупен книжевен

Познати добитниците на меѓународната награда „Ана Франк“

Познати добитниците на меѓународната награда „Ана Франк“

Мирјана Стакиќ и Зоран Пеневски, двајцата од Србија и Алтенка Сапунџиева од Бугарија се годинашни добитници на Меѓународната награда „Ана Франк“. Наградата е востановена од Издавачката куќа Феникс и Фондацијата за културна и научна афирмација и презентација Македонија презент од Скопје. Таа се доделува за нивниот севкупен книжевен придонес, особено

Објавени добитниците на наградата „Ана Франк“

Објавени добитниците на наградата „Ана Франк“

Годинашни добитници на Меѓународната награда „Ана Франк“ се авторите Мирјана Стакиќ и Зоран Пеневски, двајцата од Србија и Алтенка Сапунџиева од Бугарија. Скопје, 25 март 2020 (МИА) – Годинашни добитници на Меѓународната награда „Ана Франк“ се авторите Мирјана Стакиќ и Зоран Пеневски, двајцата од Србија и Алтенка Сапунџиева од Бугарија. Наградата востановена

Објавени добитниците на наградата „Ана Франк“

Објавени добитниците на наградата „Ана Франк“

– Годинашни добитници на Меѓународната награда „Ана Франк“ се авторите Мирјана Стакиќ и Зоран Пеневски, двајцата од Србија и Алтенка Сапунџиева од Бугарија. Наградата востановена од Издавачката куќа Феникс и Фондацијата за културна и научна афирмација и презентација Македонија презент од Скопје, како што соопштуваат, се доделува за нивниот севкупен