притисни ентер »

Заработете преку Фејсбук! Ова е најлесниот начин да добиете одлични пари
Заработете преку Фејсбук! Ова е најлесниот начин да добиете одлични пари

Заработете преку Фејсбук! Ова е најлесниот начин да добиете одлични пари

Oткако Фејсбук претходно беше принуден да згасне две апликации кои собираа голем дел од податоците на корисниците, сега во име на истражување на пазарот компанијата подготви нова апликација по пат на која ќе се наградуваат корисниците за доброволни повратни информации. Новата апликација за истражување на пазарот наречена е “Viewpoints“, а ветува компензација

Заработете преку Фејсбук! Ова е најлесниот начин да добиете одлични пари

Заработете преку Фејсбук! Ова е најлесниот начин да добиете одлични пари

Oткако Фејсбук претходно беше принуден да згасне две апликации кои собираа голем дел од податоците на корисниците, сега во име на истражување на пазарот компанијата подготви нова апликација по пат на која ќе се наградуваат корисниците за доброволни повратни информации. Новата апликација за истражување на пазарот наречена е “Viewpoints“, а ветува компензација

Facebook со надоместок за учесниците во маркетинг истражувања

Facebook со надоместок за учесниците во маркетинг истражувања

Откако Facebook беше принуден да згасне две апликации што собираа голема количина податоци од корисниците во име на истражување на пазарот, компанијата подготви нова апликација со која ќе ги наградува корисниците кои доброволно ќе понудат релевантна повратна информација. Рубрика: Информатика Соработник: Ива Зафировска Датум: Понеделник, 2 Декември,

Facebook ќе им плаќа на корисниците за учество во анкети

Facebook ќе им плаќа на корисниците за учество во анкети

Американската компанија Facebook синоќа ја претстави апликацијата Viewpoints која на корисниците ќе им плаќа за учество во анкети, истражувања и за извршување на задачи.. Компанијата има намера да користи фидбек од корисниците за да ги подобри своите производи како Facebook, Instagram, WhatsApp, Portal и Oculus. Корисниците ќе заработуваат со добивање

Facebook наоѓа профили само со помош на снимка од нечие лице

Facebook наоѓа профили само со помош на снимка од нечие лице

Фејсбук има програма која ги препознава луѓето на основа на црти на лицето и го насочува корисникот на профилот на тоа лице. Апликацијата не е достапна за јавноста, а според „Форбс“, ја користат само вработени во компанијата. Податоците говорат дека е доволно само на секунда камерата да се сврти кон личноста и на екранот веднаш ќе се појават нејзиното

Фејсбук ќе им плаќа на корисниците за учество во анкети

Фејсбук ќе им плаќа на корисниците за учество во анкети

Американската компанија Фејсбук синоќа ја претстави апликацијата „Вјупоинтс“ која на корисниците ќе им плаќа за учество во анкети, истражувања и за извршување на задачи. Компанијата има намера да користи фидбек од корисниците за да ги подобри своите производи како Фејсбук, Инстаграм, Ватсап, Портал и Окулус. Корисниците ќе заработуваат со добивање

Фејсбук наоѓа профили само со помош на снимка од нечие лице

Фејсбук наоѓа профили само со помош на снимка од нечие лице

Фејсбук има програма која ги препознава луѓето на основа на црти на лицето и го насочува корисникот на профилот на тоа лице. Апликацијата не е достапна за јавноста, а според „Форбс“, ја користат само вработени во компанијата. Податоците говорат дека е доволно само на секунда камерата да се сврти кон личноста и на екранот веднаш ќе се појават нејзиното