притисни ентер »

Руски научници развиваат робот кој ќе ги извлекува ранетите од борба?
Руски научници развиваат робот кој ќе ги извлекува ранетите од борба?

Руски научници развиваат робот кој ќе ги извлекува ранетите од борба?

Конструкторите мораат да осмислат технички проект кој ќе овозможи создавање медицински евакуациски платформи со висока проодност, како и автоматизирани технологии за дијагностика и контрола на здравствениот статус на ранетите, болните и повредените. Целиот проект го носи кодното име „Евакуација-Р и неговата опитно-конструкторска фаза треба да заврши

Руски научници развиваат робот кој ќе ги извлекува ранетите од борба?

Руски научници развиваат робот кој ќе ги извлекува ранетите од борба?

Конструкторите мораат да осмислат технички проект кој ќе овозможи создавање медицински евакуациски платформи со висока проодност, како и автоматизирани технологии за дијагностика и контрола на здравствениот статус на ранетите, болните… Текстот Руски научници развиваат робот кој ќе ги извлекува ранетите од борба? е превземен од USB.mk . The post Руски

Најновите морски роботи на Русија

Најновите морски роботи на Русија

Овие руски беспилотни летала можат да спасат луѓе и да заработат цело богатство на нивните сопственици. На почетокот на мај, овој руски робот беше првиот во историјата што го достигна… Текстот Најновите морски роботи на Русија (ВИДЕО) е превземен од USB.mk . The post Најновите морски роботи на Русија (ВИДЕО) appeared first on M Express .