притисни ентер »

Ново истражување покажа – консумирањето на оваа храна е виновно за несоницата
Ново истражување покажа – консумирањето на оваа храна е виновно за несоницата

Ново истражување покажа – консумирањето на оваа храна е виновно за несоницата

Една нова студија сугерира дека премногу обработената храна, за која веќе е познато дека придонесува за здравствени проблеми како срцеви заболувања и дијабетес, може да биде поврзана и со хронична несоница. Во таа храна е вклучена храна која е интензивно модифицирана за да се подобри вкусот, да се продолжи рокот на траење или да се олесни масовното

Страдате од несоница ? Можеби консумирате премногу од оваа храна

Страдате од несоница ? Можеби консумирате премногу од оваа храна

Новото истражување ја поврзува ултра-обработената храна со хроничната несоница, нагласувајќи ја клучната улога што исхраната ја игра во квалитетот на сонот. Една нова студија сугерира дека ултра-обработената храна, за која веќе е познато дека придонесува за здравствени проблеми како срцеви заболувања и дијабетес, може да биде поврзана и со хронична