притисни ентер »

[Став] VIVA LA REVOLUTION – Да живее револуцијата
[Став] VIVA LA REVOLUTION – Да живее револуцијата

[Став] VIVA LA REVOLUTION – Да живее револуцијата

Јовица Јанковиќ Полека се гледа дека се зголемува интересот на младите за тоа да се приклучат во ова општество и да влијаат врз донесувањето на одлуки, бидејќи се знае дека тоа највеќе ќе влијае врз истите, пишува средношколецот Јовица Јанковиќ во младинската онлајн колумна на Радио Сободна Европа. Во иднина кога некоја личност ќе помисли на „далечната

Скопје годинава ќе потроши 186,2 милиони денари за заштита на животната средина

Скопје годинава ќе потроши 186,2 милиони денари за заштита на животната средина

Град Скопје денеска ја презентираше Програмата на активности од областа на заштитата на животната средина и природата на подрачјето на главниот град за 2019 година. „Минатогодишниот буџет за животна средина на Град Скопје беше дотогаш најголемиот буџет издвоен за оваа намена. За 2019-та се предвидени 186,2 милиони денари што е 30% зголемување од минатата