притисни ентер »

Почнува проектот за изградбата на автопатот Скопје – Блаце, се очекува да заврши за три години
Почнува проектот за изградбата на автопатот Скопје – Блаце, се очекува да заврши за три години

Почнува проектот за изградбата на автопатот Скопје – Блаце, се очекува да заврши за три години

Проектот за изградбата на автопатот Скопје-Блаце денеска формално почна со реализација. Се очекува автопатот што ќе ги поврзе Македонија и Косово да биде завршен за три години. „Конечно ставаме точка на автопатското поврзување меѓу Македонија и Косово, означувајќи го формалниот старт на проектот Скопје – Блаце“, изјави вицепремиерот задолжен за европски

Стартува изградбата на автопатот Скопје-Блаце, за 45 минути ќе се стигнува до Приштина

Стартува изградбата на автопатот Скопје-Блаце, за 45 минути ќе се стигнува до Приштина

Следниот месец ќе биде објавен тендер за изградба на првата делница од автопатот Скопје-Блаце, а градежните работи се очекува да стартуваат во вториот квартал годинава, објавија денеска на прес-конференција вицепремиерот за европски прашања Бујар Османи, министерот за транспорт Горан Сугарески и директорот на ЈП за државни патишта, Зоран Китанов. Со

Почнува проектот за изградбата на автопатот Скопје-Блаце, се очекува да заврши за три години

Почнува проектот за изградбата на автопатот Скопје-Блаце, се очекува да заврши за три години

Проектот за изградбата на автопатот Скопје-Блаце денеска формално почна со реализација. Се очекува автопатот што ќе ги поврзе Македонија и Косово да биде завршен за три години. „Конечно ставаме точка на автопатското поврзување меѓу Македонија и Косово, означувајќи го формалниот старт на проектот Скопје – Блаце“, изјави вицепремиерот задолжен за европски

Од Скопје до Приштина ќе патуваме 45 минути по автопат Арбен Џафери?

Од Скопје до Приштина ќе патуваме 45 минути по автопат Арбен Џафери?

За првата делница од 1,9 километри најдоцна за десетина дена треба да заврши проектирањето, по што ќе се објави тендер, а планирано е работите да завршат до крајот на наредната година Во февруари тендер за избор на изведувач, а во вториот квартал од годинава почеток на изградбата на првата делница на автопатот Скопје – Блаце, најавија вчера вицепремиерот

Почнува реализацијата на автопатот Скопје – Блаце

Почнува реализацијата на автопатот Скопје – Блаце

Почнува реализацијата на автопатот Скопје – Блаце По десетици години ветување, почнува реализацијата на автопатот Скопје Блаце. Откако следниот месец ќе биде објавен тендер,ќе почнат градежните работи за првата делница долга 2 км. Изградбата на вторатата делница ќе почнат во 2020 и ќе траат околу 36 месеци. Автопатот е долг 12,5 км и неговата  проценета

Почнува проектот за изградбата на автопатот Скопје-Блаце, се очекува да заврши за три години

Почнува проектот за изградбата на автопатот Скопје-Блаце, се очекува да заврши за три години

Проектот за изградбата на автопатот Скопје-Блаце денеска формално почна со реализација. Се очекува автопатот што ќе ги поврзе Македонија и Косово да биде завршен за три години. „Конечно ставаме точка на автопатското поврзување меѓу Македонија и Косово, означувајќи го формалниот старт на проектот Скопје – Блаце“, изјави вицепремиерот задолжен за европски

Почнува проектот за изградбата на автопатот Скопје-Блаце, се очекува да заврши за три години

Почнува проектот за изградбата на автопатот Скопје-Блаце, се очекува да заврши за три години

Проектот за изградбата на автопатот Скопје-Блаце денеска формално почна со реализација. Се очекува автопатот што ќе ги поврзе Македонија и Косово да биде завршен за три години. „Конечно ставаме точка на автопатското поврзување меѓу Македонија и Косово, означувајќи го формалниот старт на проектот Скопје – Блаце“, изјави вицепремиерот задолжен за европски

Од Скопје до Приштина по автопатот „арбен џафери“ ќе се патува 45 минути

Од Скопје до Приштина по автопатот „арбен џафери“ ќе се патува 45 минути

Во февруари тендер за избор на изведувач, а во вториот квартал од годинава почеток на изградбата на првата делница на автопатот Скопје – Блаце, најавија вчера вицепремиерот за евроинтеграции Бујар Османи, министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески, и директорто на ЈП за државни патишта, Зоран Китанов. Оваа делница е од граничниот премин до клучката

Од Скопје до Приштина за 45 минути по новиот автопат што почнува да се гради годинава

Од Скопје до Приштина за 45 минути по новиот автопат што почнува да се гради годинава

Следниот месец ќе биде објавен тендер за изградба на првата делница од автопатот Скопје-Блаце, а градежните работи се очекува да стартуваат во вториот квартал годинава, објавија денеска на прес-конференција вицепремиерот за европски прашања Бујар Османи, министерот за транспорт Горан Сугарески и директорот на ЈП за државни патишта, Зоран Китанов. Со

По новиот автопат од Скопје до Приштина за 45 минути

По новиот автопат од Скопје до Приштина за 45 минути

Со изградбата на автопатот во должина од 12,5 километри и инвестициска вредност од 110 милиони евра, се очекува патувањето меѓу Приштина и Скопје да се скрати од два часа на 45 минути. Следниот месец ќе биде објавен тендер за изградба на првата делница од автопатот Скопје-Блаце, а градежните работи се очекува да стартуваат во вториот квартал годинава,