притисни ентер »

Стоп за увозот на стари возила- на улиците само ЕУРО 5 и нагоре
Стоп за увозот на стари возила- на улиците само ЕУРО 5 и нагоре

Стоп за увозот на стари возила- на улиците само ЕУРО 5 и нагоре

Северна Македонија планира годинава да го забрани увозот на возила под ЕУРО 5 стандард. Ќе се субвенционира купувањето на хибридни возила. Северна Македонија планира годинава да го забрани увозот на возила под ЕУРО 5 стандард. Министерот за економија, Крешник Бектеши најави промени во правилата за увоз на поволни автомобили и зголемување на стандардот,

ПОВИСОКИОТ ДАНОК И КОРОНАТА ГО „ТОПИ“ УВОЗОТ НА СТАРИ ВОЗИЛА - и тие што влегле лани не се постари од седум години

ПОВИСОКИОТ ДАНОК И КОРОНАТА ГО „ТОПИ“ УВОЗОТ НА СТАРИ ВОЗИЛА - и тие што влегле лани не се постари од седум години

Драстично се намалил бројот на увезени половни возила лани во споредба со претходната година, говорат најновите податоци на Царинската управа. Или, минатата година во земјава биле увезени вкупно 23.880 употребувани автомобили, што е за точно 14.700 вакви возила помалку во однос на 2019 година, кога во земјава влегле 38.580 користени возила. Главната

Годинава можно е да се зголеми стандардот за увоз на возила

Годинава можно е да се зголеми стандардот за увоз на возила

Од министерствот за економија најавија дека годинава се планира да се забрани увозот на возила под ЕУРО 5 стандард . „Оваа година би требало да се зголеми стандардот за увоз на возила во нашата држава. А, во однос на мерки ние веќе спроведуваме неколку мерки за вградување на плински уреди во возилата“, рече Крешник Бектеши, министер за економија. Бектеши

Се планира да се забрани увозот на возила под ЕУРО 5 стандард

Се планира да се забрани увозот на возила под ЕУРО 5 стандард

Од министерството за економија најавија дека годинава се планира да се забрани увозот на возила под ЕУРО 5 стандард. „Оваа година би требало да се зголеми стандардот за увоз на возила во нашата држава. А, во однос на мерки ние веќе спроведуваме неколку мерки за вградување на плински уреди во возилата“, рече Крешник Бектеши, министер за економија. Бектеши

Во најава нови правила за увоз на половни возила во Македонија

Во најава нови правила за увоз на половни возила во Македонија

Возила под стандардот ЕУРО 5 нема да може да се увезуваат во Македонија. Владата подготвува нови правила со кои сака да го обнови возниот парк во земјава, а со тоа и ќе се намали аерозагадувањето. Министерот за економија Крешник Бектеши потсети дека во моментов не е можен увоз на возила со еколошки стандард понизок од еуростандард 4 бидејќи тие возила

Министерството за економија најавува промени во правилата за увоз на поволни автомобили

Министерството за економија најавува промени во правилата за увоз на поволни автомобили

Embedded video for Министерството за економија најавува промени во правилата за увоз на поволни автомобили Државата планира годинава да го забрани увозот на возила под ЕУРО 5 стандард, најави министерот за економија Бектеши. Посочи дека со министерството за животна средина веќе имале дискусии за  зголемување на стандардот. Ова според него  ќе помогне

Возила под ЕУРО 5 нема да може да се увезуваат во Македонија

Возила под ЕУРО 5 нема да може да се увезуваат во Македонија

Возила под стандардот ЕУРО 5 нема да може да се увезуваат во Македонија. Владата подготвува нови правила со кои сака да го обнови возниот парк во земјава, а со тоа и ќе се намали аерозагадувањето. Министерот за економија Крешник Бектеши потсети дека во моментов не е можен увоз на возила со еколошки стандард понизок од еуростандард 4 бидејќи тие возила

Министерството за економија најавува промени во правилата за увоз на половни автомобили

Министерството за економија најавува промени во правилата за увоз на половни автомобили

Државата планира годинава да го забрани увозот на возила под ЕУРО 5 стандард, најави министерот за економија Бектеши. Посочи дека со министерството за животна средина веќе имале дискусии за зголемување на стандардот. Ова според него ќе помогне да се намали загадувањето но и да се поднови возниот парк во земјава. Увозниците на автомобили пак велат дека