притисни ентер »

СЗО: Делта сојот е регистриран во 124 држави
СЗО: Делта сојот е регистриран во 124 држави

СЗО: Делта сојот е регистриран во 124 држави

Бројот на земји и територии во кои циркулира позаразниот делта сој на коронавирусот е зголемен за уште седум од 13 јули, па сега е регистриран во 124 земји, објави денеска Светската здравствена организација (СЗО). Експертите тврдат дека делта варијантата брзо ќе се прошири и ќе ги засени другите соеви, а потоа ќе стане доминантен мутиран вид на ковид

СЗО: Делта сојот е регистриран во 124 држави

СЗО: Делта сојот е регистриран во 124 држави

Бројот на земји и територии во кои циркулира позаразниот делта сој на коронавирусот е зголемен за уште седум од 13 јули, па сега е регистриран во 124 земји, објави денеска Светската здравствена организација (СЗО). Експертите тврдат дека делта варијантата брзо ќе се прошири и ќе ги засени другите соеви, а потоа ќе стане доминантен мутиран вид на ковид

СЗО: Делта сојот е регистриран во 124 држави

СЗО: Делта сојот е регистриран во 124 држави

Бројот на земји и територии во кои циркулира позаразниот делта сој на коронавирусот е зголемен за уште седум од 13 јули, па сега е регистриран во 124 земји, објави денеска Светската здравствена организација (СЗО). Експертите тврдат дека делта варијантата брзо ќе се прошири и ќе ги засени другите соеви, а потоа ќе стане доминантен мутиран вид на ковид

СЗО: Делта мутацијата на COVID-19 регистрирана во 124 држави

СЗО: Делта мутацијата на COVID-19 регистрирана во 124 држави

Бројот на земји и територии, во кои циркулира многу заразниот делта сој на коронавирусот, е зголемен за уште седум од 13 јули, па сега е регистриран во 124 земји, соопшти денеска Светската здравствена организација (СЗО). Во претходните седум дена, уште 13 земји го информираа СЗО за присуство на делта мутацијата. Експертите тврдат дека делта сојот брзо

СЗО: Делта сојот е регистриран во 124 држави

СЗО: Делта сојот е регистриран во 124 држави

Бројот на земји и територии во кои циркулира позаразниот делта сој на коронавирусот е зголемен за уште седум од 13 јули, па сега е регистриран во 124 земји, објави денеска Светската здравствена организација (СЗО). Експертите тврдат дека делта варијантата брзо ќе се прошири и ќе ги засени другите соеви, а потоа ќе стане доминантен мутиран вид на ковид

СЗО: Делта сојот е регистриран во 124 држави

СЗО: Делта сојот е регистриран во 124 држави

Бројот на земји и територии во кои циркулира позаразниот делта сој на коронавирусот е зголемен за уште седум од 13 јули, па сега е регистриран во 124 земји, објави денеска Светската здравствена организација (СЗО). Експертите тврдат дека делта варијантата брзо ќе се прошири и ќе ги засени другите соеви, а потоа ќе стане доминантен мутиран вид на ковид

СЗО: Делта сојот е регистриран во 124 држави

СЗО: Делта сојот е регистриран во 124 држави

Бројот на земји и територии во кои циркулира позаразниот делта сој на коронавирусот е зголемен за уште седум од 13 јули, па сега е регистриран во 124 земји, објави денеска Светската здравствена организација (СЗО). Експертите тврдат дека делта варијантата брзо ќе се прошири и ќе ги засени другите соеви, а потоа ќе стане доминантен мутиран вид на ковид

СЗО: Делта сојот е регистриран во 124 држави

СЗО: Делта сојот е регистриран во 124 држави

Бројот на земји и територии во кои циркулира позаразниот делта сој на коронавирусот е зголемен за уште седум од 13 јули, па сега е регистриран во 124 земји, објави денеска Светската здравствена организација (СЗО). Експертите тврдат дека делта варијантата брзо ќе се прошири и ќе ги засени другите соеви, а потоа ќе стане доминантен мутиран вид на ковид

Делта сојот регистриран во 124 држави

Делта сојот регистриран во 124 држави

Делта сојот регистриран во 124 држави Бројот на земји и територии, во кои циркулира многу заразниот делта сој на коронавирусот, е зголемен за уште седум од 13 јули, па сега е регистриран во 124 земји, соопшти денеска Светската здравствена организација (СЗО). Во претходните седум дена, уште 13 земји го информираа СЗО за присуство на делта мутацијата

Делта сојот на коронавирус регистриран во 124 земји

Делта сојот на коронавирус регистриран во 124 земји

Бројот на земји и територии во кои циркулира високозаразниот делта сој на коронавирусот е зголемен за уште седум од 13 јули, па сега е регистриран во 124 земји, објави денеска Светската здравствена организација (СЗО). Во претходните седум дена, други 13 земји пријавија присуство на делта сојот до СЗО, соопшти ТАСС. СЗО нагласи дека точниот механизам