притисни ентер »

Премиера на „Дедо и внук“ во Охрид: Емотивна приказна со длабока порака
Премиера на „Дедо и внук“ во Охрид: Емотивна приказна со длабока порака

Премиера на „Дедо и внук“ во Охрид: Емотивна приказна со длабока порака

Домот на култура „Григор Пеличев“ во Охрид синоќа беше претесен да ги прими сите заинтересирани да ја проследат промоцијата на првиот долгометражен филм „Дедо и внук“ на охридскиот режисер Илија Пиперкоски. Пиперкоски, кој го напиша и сценариото за филмот, успеа да раскаже прекрасна приказна, со која сите гледачи ќе можат длабоко да се идентификуваат

Ми се исполни желбата да снимам филм за Охрид, вели режисерот Пиперкоски за „Дедо и внук“

Ми се исполни желбата да снимам филм за Охрид, вели режисерот Пиперкоски за „Дедо и внук“

Во Центарот на култура „Григор Прличев“ во Охрид синоќа премиерно беше прикажан првиот долгометражен филм „Дедо и внук“ на охридскиот режисер Илија Пиперкоски. Главните улоги ги играат: Дејан Лилиќ, Салаетин Билал, Даниела Ивановска, Горан Стојаноски, Благој Веселинов, како и младиот охриѓанец Наум Цветкоски. Пиперкоски, кој го напиша и сценариото

Премиера на филмот “Дедо и внук” во Охрид

Премиера на филмот “Дедо и внук” во Охрид

Премиера на филмот “Дедо и внук” во Охрид Во преполнетиот дом на култура “Григор Прличев” во Охрид синоќа се одржа премиерата на првиот долгометражен филм “Дедо и внук” на охридскиот режисер Илија Пиперкоски. Главните улоги во филмот ги играат: Салаетин Билал, Даниела Ивановска и Дејан Лилиќ Пиперкоски, кој е и сценарист на филмот, создал филмско дело

Премиера на „Дедо и внук“ во Охрид: Емотивна приказна со длабока порака

Премиера на „Дедо и внук“ во Охрид: Емотивна приказна со длабока порака

Пиперкоски, кој го напиша и сценариото за филмот, успеа да раскаже прекрасна приказна, со која сите гледачи ќе можат длабоко да се идентификуваат Домот на култура „Григор Пеличев“ во Охрид синоќа беше претесен да ги прими сите заинтересирани да ја проследат промоцијата на првиот долгометражен филм „Дедо и внук“ на охридскиот режисер Илија Пиперкоски

Премиера на „Дедо и внук“ во Охрид: Емотивна приказна со длабока порака

Премиера на „Дедо и внук“ во Охрид: Емотивна приказна со длабока порака

Домот на култура „Григор Пеличев“ во Охрид синоќа беше претесен да ги прими сите заинтересирани да ја проследат промоцијата на првиот долгометражен филм „Дедо и внук“ на охридскиот режисер Илија Пиперкоски. Пиперкоски, кој го напиша и сценариото за филмот, успеа да раскаже прекрасна приказна, со која сите гледачи ќе можат длабоко да се идентификуваат

Премиера на играниот филм „Дедо и внук“

Премиера на играниот филм „Дедо и внук“

Во Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид денеска премиерно ќе биде прикажан „Дедо и внук“, прв долгометражен филм на охридскиот режисер и сценарист Илија Пиперкоски. Филмот почна да се снима во април 2017 година. Во главните улоги се актерите Салаетин Билал и Дејан Лилиќ. Како што вели режисерот, „Дедо и внук“ заедно со „Мирно лето“ на Димитрие

Премиера на „Дедо и внук“ во Охрид: Емотивна приказна со длабока порака

Премиера на „Дедо и внук“ во Охрид: Емотивна приказна со длабока порака

Охрид, 7. декември 2019 (ОХРИДПРЕС) – Домот на култура „Григор Пеличев“ во Охрид синоќа беше претесен да ги прими сите заинтересирани да ја проследат промоцијата на првиот долгометражен филм „Дедо и внук“ на охридскиот режисер Илија Пиперкоски. Пиперкоски, кој го напиша и сценариото за филмот, успеа да раскаже прекрасна приказна, со која сите гледачи

Емотивната филмска приказна на Илија Пиперкоски „Дедо и вкук“ предизвика бура од аплаузи на премиерата пред охридската публика

Емотивната филмска приказна на Илија Пиперкоски „Дедо и вкук“ предизвика бура од аплаузи на премиерата пред охридската публика

Долго најавуваната премиера на новиот филм на охридскиот режисер Илија Пиперкоски, „Дедо и внук“, синоќа во Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид, предизвика силни емоции и бура од аплаузи од присутната публика. Филмот кој говори за животот и животните вредности, започна да се снима кон средината на април 2017 година и е единствениот долгометражен

Премиера на “Дедо и внук” во ЦК Битола

Премиера на “Дедо и внук” во ЦК Битола

На 07.12.2019 г. со почеток во 20.00 ч. во Голема сала на НУ Центар за култура Битола, новиот македонски филм „Дедо и внук“ ќе ја има својата премиера пред битолската публика. Режисер и сценарист на филмот е Илија Пиперкоски. Продуцент на филмот е Огнен Антов, директор на фотографија е романецот Патру Паунеску, сценографијата е на Владимир Зафироски,

Премиера на играниот филм „Дедо и внук“

Премиера на играниот филм „Дедо и внук“

Во Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид денеска премиерно ќе биде прикажан  „Дедо и внук“, прв долгометражен филм на охридскиот режисер и сценарист Илија Пиперкоски. Филмот почна да се снима во април 2017 година. Во главните улоги се актерите Салаетин Билал и Дејан Лилиќ. Како што вели режисерот, „Дедо и внук“ заедно со „Мирно лето“ на Димитрие