притисни ентер »

Поголема депресија?
Поголема депресија?

Поголема депресија?

Во време кога пандемијата на коронавирусот и понатаму е вон контрола, најдобар економски исход на кој би можеле да се надеваме е рецесија која ќе биде подлабока од онаа со финансиската криза во 2008 година. Во време кога пандемијата на коронавирусот и понатаму е вон контрола, најдобар економски исход на кој би можеле да се надеваме е рецесија која

Лидерство во време на зараза

Лидерство во време на зараза

Некои луѓе тврдат дека додека лидерите во финансиската криза успеале да ја вратат ЕУ од работ, генерацијата на корона веројатно ќе ја уништи. Дали се во право? МАРК ЛЕОНАРД Изгуглајте „Европа“ и „криза“ и ќе забележите 784 милиони резултати. Толку често двата поима се појавуваат заедно што може да бидат и сложена именка. Со секоја нова еврокриза, коментаторите

Треба да бидеме подготвени за подолга криза и нови економски мерки

Треба да бидеме подготвени за подолга криза и нови економски мерки

Регулаторите се подготвуваат за бурен квартал со зголемувањето на кризата со „КОВИД-19“. Но, што ако пандемијата продолжи повеќе од еден квартал? Лоренс Бун, главен економист во Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД), се обидува да одговори на ова прашање на страниците на „Фајненшел тајмс“. Економските реакции на повеќето земји беа силни,

Треба да бидеме подготвени за подолга криза и нови економски мерки

Треба да бидеме подготвени за подолга криза и нови економски мерки

Регулаторите се подготвуваат за бурен квартал со зголемувањето на кризата со „КОВИД-19“. Но, што ако пандемијата продолжи повеќе од еден квартал? Лоренс Бун, главен економист во Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД), се обидува да одговори на ова прашање на страниците на „Фајненшел тајмс“. Економските реакции на повеќето земји беа силни,

[Став] Поголема економска депресија?

[Став] Поголема економска депресија?

Нуриел Рубини (Nouriel Roubini) Во време кога пандемијата на коронавирусот и понатаму е вон контрола, најдобар економски исход на кој би можеле да се надеваме е рецесија која ќе биде подлабока од онаа со финансиската криза во 2008 година. Но, имајќи ја предвид досегашната неуспешна политичка реакција, шансите за значително полош резултат се зголемуваат