притисни ентер »

Хрватите најдебели во ЕУ
Хрватите најдебели во ЕУ

Хрватите најдебели во ЕУ

Хрватските граѓани се најдебели во Европската унија, а лекувањето на болестите поврзани со дебелината ја чини државата 1,7 милијарди евра годишно, беше истакнато  на седмата конференција за дебелина во Институтот за јавно здравје „Д-р Андрија Штампар“. , Околу 35 отсто од децата и 65 отсто од возрасните во Хрватска се со прекумерна тежина и дебели

Хрватите најдебели во ЕУ

Хрватите најдебели во ЕУ

Хрватските граѓани се најдебели во Европската унија, а лекувањето на болестите поврзани со дебелината ја чини државата 1,7 милијарди евра годишно, беше истакнато  на седмата конференција за дебелина во Институтот за јавно здравје „Д-р Андрија Штампар“. , Околу 35 отсто од децата и 65 отсто од возрасните во Хрватска се со прекумерна тежина и дебели

Најдебели во ЕУ се Хрватите

Најдебели во ЕУ се Хрватите

Хрватските граѓани се најдебели во Европската унија, а лекувањето на болестите поврзани со дебелината ја чини државата 1,7 милијарди евра годишно, беше истакнато на седмата конференција за дебелина во Институтот за јавно здравје „Д-р Андрија Штампар“. , пренесува магазинот Феникс. Околу 35 отсто од децата и 65 отсто од возрасните во Хрватска се со