притисни ентер »

Маршот за права во Чикаго заврши со масовен грабеж на брендирани продавници
Маршот за права во Чикаго заврши со масовен грабеж на брендирани продавници

Маршот за права во Чикаго заврши со масовен грабеж на брендирани продавници

Стотици Американци кои претходно маршираа за афроамериканските права во САД, упаднаа во кварт за шопинг во Чикаго, каде дел од демонстрантите влегоа во продавници на познати светски брендови и ги ограбија, конфонтирајќи се со полицијата. Властите во Чикаго соопштија дека повеќе од 100 лица се уапсени во последното деноноќие, заклучно со 9 часот изутрина

Масовен грабеж во Чикаго, уапсени повеќе од 100 лица

Масовен грабеж во Чикаго, уапсени повеќе од 100 лица

Стотици луѓе денеска „го нападнаа„ трговскиот дел на Чикаго, каде се сместени голем број брендирани продавници, хотели, ретсорани и луксузни бутици, каде кршеа прозорци, ограбуваа продавници, конфонтирајќи се со полицијата, а во еден момент дури и иницираа престрелка со силите на редот, соопштија локалните власти. Повеќе од 100 лица беа уапсени заклучно

Хаос и масовен грабеж во Чикаго, на терен 400 полицајци, уапсени над 100 лица

Хаос и масовен грабеж во Чикаго, на терен 400 полицајци, уапсени над 100 лица

Стотици луѓе денеска „го нападнаа„ трговскиот дел на Чикаго, каде се сместени голем број брендирани продавници, хотели, ретсорани и луксузни бутици, каде кршеа прозорци, ограбуваа продавници, конфонтирајќи се со полицијата, а во еден момент дури и иницираа престрелка со силите на редот, соопштија локалните власти. Повеќе од 100 лица беа уапсени заклучно

Сцени како од војна во Чикаго: Масовни грабежи, судири со полицијата, воведен полициски час

Сцени како од војна во Чикаго: Масовни грабежи, судири со полицијата, воведен полициски час

Американскиот град Чикаго изгледа како воена зона по немирите што започнаа. Големи групи на разбојници упаѓаат во трговски центри и продавници, а на улиците се случуваат судири и тепачки со полицијата. Локалните власти најавуваат дека ќе воведат полициски час. Немирите започнале по пукањето во кое учествувала полицијата, а еден млад човек е ранет,

Демонстранти крадат стока од продавници во Чикаго, на терен 400 полицајци

Демонстранти крадат стока од продавници во Чикаго, на терен 400 полицајци

Стотици луѓе денеска „го нападнаа„ трговскиот дел на Чикаго, каде се сместени голем број брендирани продавници, хотели, ретсорани и луксузни бутици, каде кршеа прозорци, ограбуваа продавници, конфонтирајќи се со полицијата, а во еден момент дури и иницираа престрелка со силите на редот, соопштија локалните власти. Повеќе од 100 лица беа уапсени заклучно

Масовен грабеж во Чикаго, на терен 400 полицајци, уапсени над 100 лица

Масовен грабеж во Чикаго, на терен 400 полицајци, уапсени над 100 лица

Во немирите повредени се најмалку 13 полицајци. На околу 400 полицајци им биле потребни околу четири часа да ја стават ситуацијата под контрола, при што се приведени околу 100 лица. Стотици луѓе денеска „го нападнаа“ трговскиот дел на Чикаго, каде се сместени голем број брендирани продавници, хотели, ретсорани и луксузни бутици. Кршеа прозорци, ограбуваа

Масовен грабеж во Чикаго, на терен 400 полицајци, уапсени над 100 лица

Масовен грабеж во Чикаго, на терен 400 полицајци, уапсени над 100 лица

Стотици луѓе денеска „го нападнаа„ трговскиот дел на Чикаго, каде се сместени голем број брендирани продавници, хотели, ретсорани и луксузни бутици, каде кршеа прозорци, ограбуваа продавници, конфонтирајќи се со полицијата, а во еден момент дури и иницираа престрелка со силите на редот, соопштија локалните власти. Повеќе од 100 лица беа уапсени заклучно

Масовен грабеж во Чикаго, уапсени над 100 лица

Масовен грабеж во Чикаго, уапсени над 100 лица

Стотици луѓе денеска „го нападнаа„ трговскиот дел на Чикаго, каде се сместени голем број брендирани продавници, хотели, ретсорани и луксузни бутици, каде кршеа прозорци, ограбуваа продавници, конфонтирајќи се со полицијата, а во еден момент дури и иницираа престрелка со силите на редот, соопштија локалните власти. Повеќе од 100 лица беа уапсени заклучно

Пустош во Чикаго по протестите: повредени се 13 полицајци, уапсени се повеќе од 100 лица

Пустош во Чикаго по протестите: повредени се 13 полицајци, уапсени се повеќе од 100 лица

Повеќе од 100 лица се уапсени, а 13 полицајци се повредени откако стотици луѓе се судрија со полицијата во Чикаго.Тие кршеле прозорци и краделе од продавници во трговскиот центар „Магнифисент Мил“ и во другите делови на градот, соопштија официјалните лица. Полицискиот службеник Дејвид Браун изјави дека не станува збор за организиран протест, туку за