притисни ентер »

Грција воведува задолжителна вакцинација за постарите од 60 години - ќе има и казни
Грција воведува задолжителна вакцинација за постарите од 60 години - ќе има и казни

Грција воведува задолжителна вакцинација за постарите од 60 години - ќе има и казни

Грција денеска соопшти дека воведува задолжителна вакцинација против коронавирус за лицата постари од 60 години, што е драстичен чекор во борбата на таа земја со зголемениот број заразени лица. Властите најавиле дека ќе наплаќаат глоба од 100 евра за секое лице на возраст од 60 и повеќе кое нема да се вакцинира и така натаму секој месец. Мерката ќе

Грција ќе казнува – 100 евра ќе платат повозрасните кои не примиле ниту една вакцина

Грција ќе казнува – 100 евра ќе платат повозрасните кои не примиле ниту една вакцина

Грција денеска соопшти дека со 100 евра ќе ги казни лицата на возраст од 60 години како и постарите кои не ја примиле ниту првата доза од вакцината против Ковид-19, пренесуваат медиумите во регионот. Соопштението доаѓа во време кога Грција е погодена од новиот ковид бран и кога се зголемува бројката на новозаразени случаи со коронавирус, објави Ројтерс

Грција воведува задолжителна вакцинација за постарите од 60 години, ќе има и казни

Грција воведува задолжителна вакцинација за постарите од 60 години, ќе има и казни

Властите најавиле дека ќе наплаќаат глоба од 100 евра за секое лице на возраст од 60 и повеќе кое нема да се вакцинира и така натаму секој месец. Мерката ќе почне да се применува од 16 јануари. Околу 63 отсто од околу 11 милиони жители се целосно вакцинирани, а распоредот на вакцинацијата е забрзан во последните недели. „Ги насочуваме нашите напори

Грција воведува задолжителна вакцинација за постарите од 60 години, ќе има и казни

Грција воведува задолжителна вакцинација за постарите од 60 години, ќе има и казни

Властите најавиле дека ќе наплаќаат глоба од 100 евра за секое лице на возраст од 60 и повеќе кое нема да се вакцинира и така натаму секој месец. Мерката ќе почне да се применува од 16 јануари. Околу 63 отсто од околу 11 милиони жители се целосно вакцинирани, а распоредот на вакцинацијата е забрзан во последните недели. „Ги насочуваме нашите напори

Грција воведува задолжителна вакцинација за постарите од 60 години, ќе има и казни

Грција воведува задолжителна вакцинација за постарите од 60 години, ќе има и казни

Властите најавиле дека ќе наплаќаат глоба од 100 евра за секое лице на возраст од 60 и повеќе кое нема да се вакцинира и така натаму секој месец. Мерката ќе почне да се применува од 16 јануари. Околу 63 отсто од околу 11 милиони жители се целосно вакцинирани, а распоредот на вакцинацијата е забрзан во последните недели. „Ги насочуваме нашите напори

ЌЕ ИМА И КАЗНИ: Се воведува ЗАДОЛЖИТЕЛНА вакцинација против коронавирус за лицата постари од 60 години во соседна Грција

ЌЕ ИМА И КАЗНИ: Се воведува ЗАДОЛЖИТЕЛНА вакцинација против коронавирус за лицата постари од 60 години во соседна Грција

Грција денеска соопшти дека воведува задолжителна вакцинација против коронавирус за лицата постари од 60 години, што е драстичен чекор во борбата на таа земја со зголемениот број заразени лица. Властите најавиле дека ќе наплаќаат глоба од 100 евра за секое лице на возраст од 60 и повеќе кое нема да се вакцинира и така натаму секој месец. Мерката ќе

Грција воведува задолжителна вакцинација за лица над 60 години, ќе ги казнува оние кои ќе одбијат

Грција воведува задолжителна вакцинација за лица над 60 години, ќе ги казнува оние кои ќе одбијат

Грција денеска објави дека воведува задолжителна вакцинација против коронавирус за лицата постари од 60 години, што е драстичен чекор во борбата на земјата со сè поголемиот број заразени лица. Грција денеска објави дека воведува задолжителна вакцинација против коронавирус за лицата постари од 60 години, што е драстичен чекор во борбата на земјата со

ВО ГРЦИЈА ОД ЈАНУАРИ: Или вакцина против ковид-19 или 100 евра казна за постарите од 60 години

ВО ГРЦИЈА ОД ЈАНУАРИ: Или вакцина против ковид-19 или 100 евра казна за постарите од 60 години

Мерката ќе стапи на сила на 16 јануари и нема да има исклучоци, освен за лица кои не можеле да ја примат вакцината поради медицински причини. Грција денеска соопшти дека со 100 евра ќе ги казни лицата на возраст од 60 години како и постарите кои не ја примиле ниту првата доза од вакцината против ковид-19, пренесуваат медиумите во регионот. Ова известување

Грција: Задолжителна вакцинација за граѓаните над 60 години, казни оние кои ќе одбијат

Грција: Задолжителна вакцинација за граѓаните над 60 години, казни оние кои ќе одбијат

Грција денеска соопшти дека воведува задолжителна вакцинација против коронавирус за лицата постари од 60 години, што е драстичен чекор во борбата на земјата со зголемениот број заразени лица. Властите најавија дека ќе наплаќаат глоба од 100 евра за секое лице на возраст од 60 и повеќе години кое нема да се вакцинира и така секој месец. Мерката ќе почне

Грција со казни за невакцинираните, 100 евра ќе платат повозрасните кои не примиле ниту една вакцина

Грција со казни за невакцинираните, 100 евра ќе платат повозрасните кои не примиле ниту една вакцина

Грција денеска соопшти дека со 100 евра ќе ги казни лицата на возраст од 60 години како и постарите кои не ја примиле ниту првата доза од вакцината против Ковид-19, пренесуваат медиумите во регионот. Соопштението доаѓа во време кога Грција е погодена од новиот ковид бран и кога се зголемува бројката на новозаразени случаи со коронавирус, објави Ројтерс