притисни ентер »

Како да ја одржите интимата со партнерот откако ќе станете родители?
Како да ја одржите интимата со партнерот откако ќе станете родители?

Како да ја одржите интимата со партнерот откако ќе станете родители?

Кога ќе станете родител, следуваат толку многу промени – се менува дневниот распоред, колку спиете, количината на енергија што ја имате... По долгите денови и ноќи со бебето, или работење цел ден и справување со паралелни обврски, понекогаш сме премногу исцрпени и за да размислуваме за блискост со партнерот. Од толку многу работи што треба да ги направиме

Овие три работи на мажите им се попотребни од секс во љубовната врска

Овие три работи на мажите им се попотребни од секс во љубовната врска

„Бидете одраз на она што би сакале да го видите кај другите. Доколку барате љубов, сакајте се себе. Доколку барате искреност, бидете искрени, а доколку барате почит, покажете почитување. Го добивате назад тоа што сте го дале“. Заблуда е дека мажите ги интересира само секс. Овие три работи им се многу поважни на мажите од сексот. 1. Разбирање Сите знаеме

Овие три работи на мажите им се попотребни од секс во љубовната врска

Овие три работи на мажите им се попотребни од секс во љубовната врска

Овие три работи на мажите им се попотребни од секс во љубовната врска „Бидете одраз на она што би сакале да го видите кај другите. Доколку барате љубов, сакајте се себе. Доколку барате искреност, бидете искрени, а доколку барате почит, покажете почитување. Го добивате назад тоа што сте го дале“. Заблуда е дека мажите ги интересира само секс. Овие три

Овие три работи на мажите им се попотребни од секс во љубовната врска

Овие три работи на мажите им се попотребни од секс во љубовната врска

„Бидете одраз на она што би сакале да го видите кај другите. Доколку барате љубов, сакајте се себе. Доколку барате искреност, бидете искрени, а доколку барате почит, покажете почитување. Го добивате назад тоа што сте го дале“. Заблуда е дека мажите ги интересира само секс. Овие три работи им се многу поважни на мажите од сексот. 1.Разбирање Сите знаеме

Луѓето во успешни бракови и врски ги прават овие пет работи

Луѓето во успешни бракови и врски ги прават овие пет работи

Психологот и психотерапевт Ксенија Мијатовиќ открива пет работи што треба да ги направите за да ја одржите блискоста во партнерксиот однос. „Работете“ на вашата комуникација Еден од основните предуслови е да се прекине „играта на моќта“ – кој е во право, кој е „поважен“, кој е „попаметен“ и слично. Дозволете вашата врска да не се согласува, без потреба

Како да имате подобар секс кога со партнерот сакате различни работи во кревет?

Како да имате подобар секс кога со партнерот сакате различни работи во кревет?

Психолог предлага две решенија за парови чие либидо не е „исполнето“. Ако сексуалниот однос со вашиот партнер е намален во последните месеци или години, не сте единствени. Според една студија која го испитувала сексуалното однесување на 1.559 возрасни, речиси половина од нив изјавиле дека имале многу помалку секс од почетокот на пандемијата. Дали мислите