притисни ентер »

„Зелените“ згради во Кина привлекуваат комарци и ги бркаат станарите
„Зелените“ згради во Кина привлекуваат комарци и ги бркаат станарите

„Зелените“ згради во Кина привлекуваат комарци и ги бркаат станарите

Станбените згради дизајнирани со бујна вегетација на балконите, се толку обраснати со „вертикална шума“ што сопствениците на становите избегнуваат да живеат во нив поради наплив од комарци. Блокот е изграден 2018 година во Ченгду, главниот град на провинцијата Сечуан. Според интернет-страницата на сопственикот на имотот, сите 826 стана ставени на продажба,

Овие зелени згради биле планирани да бидат прекрасни оази - сега никој не сака да живее во нив, се вселиле неповикани гости

Овие зелени згради биле планирани да бидат прекрасни оази - сега никој не сака да живее во нив, се вселиле неповикани гости

Експерименталниот зелен проект на стамбена населба во кинескиот мегаград Ченгду требаше на новите жители да им гарантира живот во зеленило со големи градини на балконите, но сето тоа го уништија - комарците. Агенција за недвижнини соопшти дека сите 826 станови биле продадени до април оваа година, но наместо модерен еколошки рај, стамбените згради сега

Овие зелени згради требаше да бидат прекрасни оази: Сега никој не сака да живее во нив, се вселија непосакувани станари!

Овие зелени згради требаше да бидат прекрасни оази: Сега никој не сака да живее во нив, се вселија непосакувани станари!

Станбените згради дизајнирани со бујна вегетација на балконите се толку обраснати со „вертикална шума“ што сопствениците на станови избегнуваат да живеат во нив поради наезда од комарци, пренесуваат кинеските медиуми. Блокот е изграден во 2018 година во Ченгду, главниот град на провинцијата Сечуан. Според веб-страницата на сопственикот на имотот, сите

Овие зелени згради се планирани како прекрасни оази- сепак никој не сака да живее во нив поради „непоканетите гости“

Овие зелени згради се планирани како прекрасни оази- сепак никој не сака да живее во нив поради „непоканетите гости“

Станбените згради дизајнирани со бујна вегетација на балконите се толку обраснати со „вертикална шума“ што сопствениците на станови избегнуваат да живеат во нив поради наезда од комарци, пренесуваат кинеските медиуми. Блокот е изграден во 2018 година во Ченгду, главниот град на провинцијата Сечуан. Според веб-страницата на сопственикот на имотот, сите

Комарците ги избркаа станарите во кинеското зелено чудо

Комарците ги избркаа станарите во кинеското зелено чудо

Балконите се толку обраснати со вегетација, што сопствениците на становите избегнуваат да живеат во нив поради инвазијата на комарци кои, како и луѓето, многу ги сакаат растенијата, пишуваат кинеските медиуми. Агенцијата за недвижнини соопшти дека сите 826 станови се продадени до април годинава, но наместо модерен еколошки рај, облакодерите сега потсетуваат

Еко згради во Кина: Бујната вегетација на балконите привлекува комарци и ги брка станарите

Еко згради во Кина: Бујната вегетација на балконите привлекува комарци и ги брка станарите

Станбените згради дизајнирани со бујна вегетација на балконите, се толку обраснати со „вертикална шума“ што сопствениците на становите избегнуваат да живеат во нив поради наезда од комарци. Блокот е изграден 2018 година во Ченгду, главниот град на провинцијата Сечуан. Според интернет-страницата на сопственикот на имотот, сите 826 стана ставени на продажба,

Еколошките згради во Кина привлекуваат комарци и ги бркаат станарите

Еколошките згради во Кина привлекуваат комарци и ги бркаат станарите

Станбените згради дизајнирани со бујна вегетација на балконите, се толку обраснати со „вертикална шума“ што сопствениците на становите избегнуваат да живеат во нив поради наезда од комарци. Блокот е изграден 2018 година во Ченгду, главниот град на провинцијата Сечуан. Според интернет-страницата на сопственикот на имотот, сите 826 стана ставени на продажба,

Фијаско на експерименталниот зелен проект: Зградите се претворија во џунгла...

Фијаско на експерименталниот зелен проект: Зградите се претворија во џунгла...

Експерименталниот зелен проект на стамбена населба во кинескиот мегаград Ченгду требаше на новите жители да им гарантира живот во зеленило со големи градини на балконите, но сето тоа го уништија - комарците. Агенција за недвижнини соопшти дека сите 826 станови биле продадени до април оваа година, но наместо модерен еколошки рај, стамбените згради сега

Еколошките згради во Кина привлекуваат комарци и ги бркаат станарите

Еколошките згради во Кина привлекуваат комарци и ги бркаат станарите

Станбените згради дизајнирани со бујна вегетација на балконите, се толку обраснати со „вертикална шума“ што сопствениците на становите избегнуваат да живеат во нив поради наезда од комарци. Блокот е изграден 2018-та година во Ченгду, главниот град на провинцијата Сечуан. Според интернет-страницата на сопственикот на имотот, сите 826 стана ставени на

Еколошките згради во Кина привлекуваат комарци и ги бркаат станарите

Еколошките згради во Кина привлекуваат комарци и ги бркаат станарите

Станбените згради дизајнирани со бујна вегетација на балконите, се толку обраснати со „вертикална шума“ што сопствениците на становите избегнуваат да живеат во нив поради наезда од комарци. Блокот е изграден 2018 година во Ченгду, главниот град на провинцијата Сечуан. Според интернет-страницата на сопственикот на имотот, сите 826 стана ставени на продажба,