притисни ентер »

В ПОНЕДЕЛНИК И ЈАЈЦАТА ОДАТ ПОД МРАЗ? На листата за замрзнување на цените и шеќерот и оризот
В ПОНЕДЕЛНИК И ЈАЈЦАТА ОДАТ ПОД МРАЗ? На листата за замрзнување на цените и шеќерот и оризот

В ПОНЕДЕЛНИК И ЈАЈЦАТА ОДАТ ПОД МРАЗ? На листата за замрзнување на цените и шеќерот и оризот

В понеделник Владата ќе одлучи дали ќе ги замрзнат цените на јајцата, шеќерот и на оризот. Анализите за овие производи се готови и в понеделник ќе се разгледуваат на владина седница. Владата веќе ја замрзна цената на лебот на 33 денари, а потоа ги намали цените на тестенините за 15%, а на млечните производи за 10%. Ваквите цени ќе важат до крајот на

Владата в понеделник ќе одлучува за ново замрзнување на цените, еве за кои производи се работи

Владата в понеделник ќе одлучува за ново замрзнување на цените, еве за кои производи се работи

Владата в понеделник ќе одлучува за ново замрзнување на цените, еве за кои производи се работи Задутре ќе се одлучува дали ќе се замрзнат цените на јајцата, шеќерот и оризот. Анализите за овие производи се готови и во понеделник ќе се разгледуваат на седница во Владата. Надлежните засега не откриваат дали и колкав простор постои за корекција на овие

Владата во понеделник ќе одлучува за ново замрзнување на цените

Владата во понеделник ќе одлучува за ново замрзнување на цените

Embedded video for Владата во понеделник ќе одлучува за ново замрзнување на цените Задутре ќе се одлучува дали ќе се замрзнат цените на јајцата, шеќерот и оризот. Анализите за овие производи се готови и во понеделник ќе се разгледуваат на седница во Владата. Надлежните засега не откриваат дали и колкав простор постои за корекција на овие цени. Граѓаните

Први контроли на Пазарна казнети маркети кои не почитувале одлука за замрзнати цени

Први контроли на Пазарна казнети маркети кои не почитувале одлука за замрзнати цени

Паднаа првите казни за непочитување на одлуката –  замрзнати цени на одделни производи. 4 субјекти не ги намалиле цените на тестенитени и млечните производи за 15, односно 10 отсто, па сега ќе треба да платат вкупно 18. 200 евра. Државниот инспекторат направил 250 надзори низ цела Македонија, владината одлука во најголем дел се почитува, а оние кои

Владата в понеделник ќе одлучува за замрзнување на цените на јајцата, шеќерот и оризот

Владата в понеделник ќе одлучува за замрзнување на цените на јајцата, шеќерот и оризот

Задутре ќе се одлучува дали ќе се замрзнат цените на јајцата, шеќерот и оризот. Анализите за овие производи се готови и во понеделник ќе се разгледуваат на седница во Владата. Надлежните засега не откриваат дали и колкав простор постои за корекција на овие цени. Граѓаните сметаат дека мерките се задоцнети. Велат дека растот на платите и пензиите не

Изречени казни од 1,1 милион денари – дел од продавачите во Охрид, Битола и Кичево продавале поскап леб

Изречени казни од 1,1 милион денари – дел од продавачите во Охрид, Битола и Кичево продавале поскап леб

реклама Од изршени над 250 надзори, Државниот пазарен утврди дека четири субјекти не ги почитувале последните одлуки на Владата за замрзнување на цените на одредени прехранбени производи. Како што информира денеска директорот на Државниот пазарен инспекторат, Горан Трајковски, станува збор за економски субјект во Охрид, кој продавал леб по цена повисока

Во понеделник ќе се одлучува за замрзнување на цените на јајцата, шеќерот и оризот

Во понеделник ќе се одлучува за замрзнување на цените на јајцата, шеќерот и оризот

Задутре ќе се одлучува дали ќе се замрзнат цените на јајцата, шеќерот и оризот. Анализите за овие производи се готови и во понеделник ќе се разгледуваат на седница во Владата. Надлежните засега не откриваат дали и колкав простор постои за корекција на овие цени. Граѓаните сметаат дека мерките се задоцнети. Велат дека растот на платите и пензиите не

4 маркети НЕ ГИ ПОЧИТУВАЛЕ ЗАМРЗНАТИТЕ ЦЕНИ, ќе добијат КАЗНИ

4 маркети НЕ ГИ ПОЧИТУВАЛЕ ЗАМРЗНАТИТЕ ЦЕНИ, ќе добијат КАЗНИ

Од изршени над 250 надзори, Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) утврди дека четири субјекти не ги почитувале последните одлуки на Владата за замрзнување на цените на одредени прехранбени производи. Како што информира денеска директорот на Државниот пазарен инспекторат, Горан Трајковски, станува збор за економски субјект во Охрид, кој продавал леб по

4 маркети НЕ ГИ ПОЧИТУВАЛЕ ЗАМРЗНАТИТЕ ЦЕНИ, ќе добијат КАЗНИ

4 маркети НЕ ГИ ПОЧИТУВАЛЕ ЗАМРЗНАТИТЕ ЦЕНИ, ќе добијат КАЗНИ

Од изршени над 250 надзори, Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) утврди дека четири субјекти не ги почитувале последните одлуки на Владата за замрзнување на цените на одредени прехранбени производи. Како што информира денеска директорот на Државниот пазарен инспекторат, Горан Трајковски, станува збор за економски субјект во Охрид, кој продавал леб по

4 маркети НЕ ГИ ПОЧИТУВАЛЕ ЗАМРЗНАТИТЕ ЦЕНИ, ќе добијат КАЗНИ

4 маркети НЕ ГИ ПОЧИТУВАЛЕ ЗАМРЗНАТИТЕ ЦЕНИ, ќе добијат КАЗНИ

Од изршени над 250 надзори, Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) утврди дека четири субјекти не ги почитувале последните одлуки на Владата за замрзнување на цените на одредени прехранбени производи. Како што информира денеска директорот на Државниот пазарен инспекторат, Горан Трајковски, станува збор за економски субјект во Охрид, кој продавал леб по