притисни ентер »

VW до 2026 ќе им реќе збогум на конвенционалните мотори
VW до 2026 ќе им реќе збогум на конвенционалните мотори

VW до 2026 ќе им реќе збогум на конвенционалните мотори

Од VW објавија дека последната генерација на мотори со внатрешно согорување ќе ја прозиведува до 2026 година, а потоа ќе се фокусираат целосно кон електричниот погон Тоа не изненадува бидејќи е светски тренд кај производителите на автомобили кои се фокусираат на целосно електрични возила , а тоа е засилено со зголемувањето на рестрикциите кон моторите

Следната генерација на SUS мотори на Volkswagen ќе биде последна

Следната генерација на SUS мотори на Volkswagen ќе биде последна

Веројатно ви е познато е дека групацијата Volkswagen инвестира огромни ресурси во развојот на електрични возила по dizel скандалот. Иако ова не значи дека моторite со внатрешно согорување се запоставени, поместувањето на фокусот кон електрификацијата веќе сега влијае на нив. Агенцијата Reuters објави дека новата генерација на SUS мотори од Volkswagens

Volkswagen до 2026 година ќе ги „истреби“ конвенционалните мотори

Volkswagen до 2026 година ќе ги „истреби“ конвенционалните мотори

Последната генерација на мотори со внатрешно согорување ќе ја прозиведува до 2026 година, така што овој германски производител ќе се насочи целосно кон електричниот погон Амбициите за развивање и насочување кон целосно електричните возила е се поголем тренд кај производителите денес, особено со зголемувањето на рестрикциите кон моторите со внатрешно

Ќе се запише во историјата: Нема да произведуваат повеќе мотори со внатрешно согорување

Ќе се запише во историјата: Нема да произведуваат повеќе мотори со внатрешно согорување

Фолксваген во 2026 ќе ја произведе последната генерација на возила со мотори со внатрешно согорување, објави главниот стратег на германскиот автомобилски гигант Михаел Јост. "Во 2026 година ќе биде направен последниот производ со такви мотори", истакна Јост. Најпродаваниот бренд на патнички автомобили во Европа и Кина, ќе продолжи да се фокусира на

Volkswagen го кажа датумот кога ќе прекине производство на мотори со внатрешно согорување

Volkswagen го кажа датумот кога ќе прекине производство на мотори со внатрешно согорување

Во Volkswagen Group очекуваат сериозното навлегување на електромобилите на пазарот да се случи после 2026 година. Тогаш концернот ќе ја пушти на пазарот следната генерација на бензин и дизел модели, што ќе биде и последна во историјата. Традиционалните производители во моментов се подложени на огромен притисок од регулаторните органи за намалување

Последниот конвенционален мотор на Volkswagen ќе биде произведен во 2026 година

Последниот конвенционален мотор на Volkswagen ќе биде произведен во 2026 година

Германската компанија Volkswagen најави дека и понатаму продолжува со исфрлањето на моторите со внатрешно согорување од нивната гама на возила. Денеска од компанијата беше соопштено дека последните конвенционални мотори ќе бидат произведени во 2026 година. Производителот од Волфсбург има намери посериозно да се посвети кон производство на хибридни

Последните мотори со внатрешно соговорување на „Фолксваген“ ќе излезат во 2026 година

Последните мотори со внатрешно соговорување на „Фолксваген“ ќе излезат во 2026 година

„Фолксваген“ во 2026 година ќе ја произведе последната генерација на мотори со внатрешно согорување со брендот „VW“, изјави главниот стратег на компанијата, Мајкл Џост. Портпаролот на „Фолксваген“ потврди дека ова значи оти „VW“, најдобро продаваната марка на патнички автомобили во Европа и Кина, во иднина ќе се фокусира на производство на електрични

„Фолксваген“: Последната генерација мотори со внатрешно согорување во 2026 година

„Фолксваген“: Последната генерација мотори со внатрешно согорување во 2026 година

„Фолксваген“ во 2026 година ќе ја произведе последната генерација мотори со внатрешно согорување со брендот „VW“, изјави главниот стратег на компанијата, Мајкл Џост. Портпаролот на „Фолксваген“ потврди дека ова значи оти „VW“, најдобро продаваната марка на патнички автомобили во Европа и Кина, во иднина ќе се фокусира на производство на електрични

Последните мотори со внатрешно соговорување на „Фолксваген“ ќе излезат во 2026 година

Последните мотори со внатрешно соговорување на „Фолксваген“ ќе излезат во 2026 година

„Фолксваген“ во 2026 година ќе ја произведе последната генерација на мотори со внатрешно согорување со брендот „VW“, изјави главниот стратег на компанијата, Мајкл Џост. Волфсбург, 5 декември 2018 (МИА) – „Фолксваген“ во 2026 година ќе ја произведе последната генерација на мотори со внатрешно согорување со брендот „VW“, изјави главниот стратег на компанијата,