притисни ентер »

Таравари: Ако добиеме гаранции за 80 гласа, може да почнеме преговори за влез во Владата
Таравари: Ако добиеме гаранции за 80 гласа, може да почнеме преговори за влез во Владата

Таравари: Ако добиеме гаранции за 80 гласа, може да почнеме преговори за влез во Владата

Алијанса за Албанците (АА) е подготвена да оди на предвремени избори во јуни или септември годинава, но само доколку добие гаранција од политичките субјекти, вклучувајќи ја и ВМРО-ДПМНЕ, дека ќе почне процесот за уставни измени и во тој случај нема да влезе во Владата. Доколку, пак, добие гаранции дека може да се постигне бројката од 80 гласа, тогаш

Таравари: Давањето поддршка за кворум во Парламенотот не е влез во Влада

Таравари: Давањето поддршка за кворум во Парламенотот не е влез во Влада

Лидерот на политичката партија Алијанса за Албанците, Арбен Таравари најавува дека во петок ќе биде донесена одлуката за евентуален влез во Владата. На новинарско прашање и коментар околу давањето поддршка за обезбување на кворум за одржување на седница во Собранието дека тоа значи поддршка на мнозинството и влез во Владата, Тараври одоговори тоа што

Таравари: Ако добиеме гаранции за 80 гласа, може да почнеме преговори за влез во Владата

Таравари: Ако добиеме гаранции за 80 гласа, може да почнеме преговори за влез во Владата

Алијанса за Албанците (АА) е подготвена да оди на предвремени избори во јуни или септември годинава, но само доколку добие гаранција од политичките субјекти, вклучувајќи ја и ВМРО-ДПМНЕ, дека ќе почне процесот за уставни измени и во тој случај нема да влезе во Владата. Доколку, пак, добие гаранции дека може да се постигне бројката од 80 гласа, тогаш

Ако добиеме гаранции за 80 гласа, може да почнеме преговори за влез во Владата, истакна Таравари

Ако добиеме гаранции за 80 гласа, може да почнеме преговори за влез во Владата, истакна Таравари

Фото: принтскрин Алијанса за Албанците (АА) е подготвена да оди на предвремени избори во јуни или септември годинава, но само доколку добие гаранција од политичките субјекти, вклучувајќи ја и ВМРО-ДПМНЕ, дека ќе почне процесот за уставни измени и во тој случај нема да влезе во Владата. Доколку, пак, добие гаранции дека може да се постигне бројката

Таравари: Ако добиеме гаранции за 80 гласа, може да почнеме преговори за влез во Владата

Таравари: Ако добиеме гаранции за 80 гласа, може да почнеме преговори за влез во Владата

Алијанса за Албанците (АА) е подготвена да оди на предвремени избори во јуни или септември годинава, но само доколку добие гаранција од политичките субјекти, вклучувајќи ја и ВМРО-ДПМНЕ, дека ќе почне процесот за уставни измени и во тој случај нема да влезе во Владата. Доколку, пак, добие гаранции дека може да се постигне бројката од 80 гласа, тогаш

Таравари: Давањето поддршка за кворум во Парламенотот не е влез во Влада

Таравари: Давањето поддршка за кворум во Парламенотот не е влез во Влада

Лидерот на политичката партија Алијанса за Албанците, Арбен Таравари најавува дека во петок ќе биде донесена одлуката за евентуален влез во Владата. На новинарско прашање и коментар околу давањето поддршка за обезбување на кворум за одржување на седница во Собранието дека тоа значи поддршка на мнозинството и влез во Владата, Тараври одоговори тоа што

Таравари: Давањето поддршка за кворум во Парламенотот не е влез во Влада

Таравари: Давањето поддршка за кворум во Парламенотот не е влез во Влада

Лидерот на политичката партија Алијанса за Албанците, Арбен Таравари најавува дека во петок ќе биде донесена одлуката за евентуален влез во Владата. На новинарско прашање и коментар околу давањето поддршка за обезбување на кворум за одржување на седница во Собранието дека тоа значи поддршка на мнозинството и влез во Владата, Тараври одоговори тоа што

Таравари: Ако добиеме гаранции за 80 гласа може да почнеме преговори за влез во Владата

Таравари: Ако добиеме гаранции за 80 гласа може да почнеме преговори за влез во Владата

Алијанса за Албанците (АА) е подготвена да оди на предвремени избори во јуни или септември годинава, но само доколку добие гаранција од политичките субјекти, вклучувајќи ја и ВМРО-ДПМНЕ, дека ќе почне процесот за уставни измени и во тој случај нема да влезе во Владата. Доколку, пак, добие гаранции дека може да се постигне бројката од 80 гласа, тогаш

Алијанса за Албанците ќе ги гласа уставните измени дури и ако не влезе во Владата, најави лидерот Таравари

Алијанса за Албанците ќе ги гласа уставните измени дури и ако не влезе во Владата, најави лидерот Таравари

Ако имаме гаранции дека може да се постигне бројката од 80 гласа, тогаш може да почнеме преговори, ако не, ќе размислиме и ние. Не сакаме да го ризикуваме нашиот рејтинг, вели лидерот на АА Без разлика дали ќе бидеме дел од владината коалиција или ќе останеме опозиција ние ќе ги изгласаме уставните измени. Имаме пакет на мерки кои ги презентиравме

Таравари: Ако добиеме гаранции за 80 гласа, може да почнеме преговори за влез во Владата

Таравари: Ако добиеме гаранции за 80 гласа, може да почнеме преговори за влез во Владата

Таравари: Ако добиеме гаранции за 80 гласа, може да почнеме преговори за влез во Владата Алијанса за Албанците (АА) е подготвена да оди на предвремени избори во јуни или септември годинава, но само доколку добие гаранција од политичките субјекти, вклучувајќи ја и ВМРО-ДПМНЕ, дека ќе почне процесот за уставни измени и во тој случај нема да влезе во