притисни ентер »

Од Алпине доста сигурни: Догодина го произведуваме најмоќниот Ф1 болид во новата ера
Од Алпине доста сигурни: Догодина го произведуваме најмоќниот Ф1 болид во новата ера

Од Алпине доста сигурни: Догодина го произведуваме најмоќниот Ф1 болид во новата ера

Извршниот директор на Алпине Ф1, Лорен Роси, признава дека нивниот А521 болид во голема мера ги достигнува границите на големите и истакна дека ново преиуменуваната екипа ќе испорача најдобар болид за новата Ф1 ера која ќе започне следната сезона. Со оглед на тоа дека многу ресурси се вложени во новите болиди од новата ера како што рече Роси, тие очекуваат