притисни ентер »

Volkswagen ги откри новитетите за 2019 година
Volkswagen ги откри новитетите за 2019 година

Volkswagen ги откри новитетите за 2019 година

На редовната годишна прес-конференција за медиуми, VW Group ги најави плановите за иднината, како и некои нови модели кои ќе бидат презентирани оваа година. Еден дел од прес-конференцијата, беше посветена на новите модели на автомобилската група, во која покрај матичниот бренд Volkswagen, се и брендови како Audi, Škoda, Seat, Porsche, Bentley, Lamborghini

Новитети од Volkswagen за 2019 година…

Новитети од Volkswagen за 2019 година…

Секоја година, компанијата Volkswagen одржува прес- конференција каде што ги претставува сите новитети и планови за во иднина. Групацијата Volkswagen е најмоќна во автомобилската индустрија бидејќи таа ги зодржи брендовите Volkswagen, Audi, Škoda, Seat, Porsche, Bentley, Lamborghini и Bugatti. Поради големиот број на брендови, нивните конференции траат

Volkswagen ги откри новитетите за 2019 година

Volkswagen ги откри новитетите за 2019 година

На редовната годишна прес-конференција групацијата VW ги најави плановите за иднина, но и некои нови модели што ќе бидат претставени годинава. Еден дел од вчерашната прес-конференција што траеше 2,5 часа, беше посветен на новите модели на оваа автомобилска групација, која покрај матичниот бренд Volkswagen ја сочинуваат и Audi, Škoda, Seat, Porsche,

Германците преферираат домашен автомобилски производ

Германците преферираат домашен автомобилски производ

Пазарот на нови автомобили во Германија во февруари забележал раст од 2,7%, првенствено поради зголемената продажба на најголемиот „играч“ во земјата – Volkswagen Group (+3,3%). Минатиот месец, Германците купиле вкупно 268.867 нови автомобили, од кои 101.414 возила носеле ознака на бренд кој работи во рамките на VW групата. Така, најпопуларните марки

Најбараните 5 автомобили досега од 2019 година

Најбараните 5 автомобили досега од 2019 година

Пазарот на нови автомобили во 2019-та година забележа зголемен раст пред се поради тоа што се појавија доста модели на нови автомобили од сите светски брендови. Само германците во 2019 година, купиле 268.867 нови автомобили од кои 101.414 возила се од домашниот бренд VW. Во месев февруари најбарани брендови на автомобили се Volkswagen (49.965), Mercedes(24

Германците купуваат домашни автомобили, помеѓу петте најпродавани се двата автомобилски гиганти

Германците купуваат домашни автомобили, помеѓу петте најпродавани се двата автомобилски гиганти

Од 30-те најбарани модели во Германија, само еден нема директна или посредна врска со домашната авто-индустрија. Пазарот на новите автомобили во Германија во февруари забележал раст од 2,7% пред сѐ благодарение на зголемување на продажбата на најмоќниот “играч” во оваа земја – Volkswagen (+3,3%). Во изминатиот месец, Германците купиле вкупно 268.867