притисни ентер »

Бесими: Поволни 50 милиони евра за малите и средните претпријатија
Бесими: Поволни 50 милиони евра за малите и средните претпријатија

Бесими: Поволни 50 милиони евра за малите и средните претпријатија

Министерот за финансии Фатмир Бесими денеска соопшти дека 50-те милиони евра наменети за домашните компании што се обезбедени преку Банката за развој на Советот на Европа (ЦЕБ) ќе бидат достапни до крајот на годинава. Од Министерството за финансии информираат дека средствата ќе се пласираат до малите и средните претпријатија, преку комерцијалните банки,

Бесими: Поволни 50 милиони евра за малите и средните претпријатија

Бесими: Поволни 50 милиони евра за малите и средните претпријатија

Од Министерството за финансии информираат дека средствата ќе се пласираат до малите и средните претпријатија, преку комерцијалните банки, а може да се користат за основни и обртни средства и со тоа да отворат нови работни места. -  По повеќемесечни преговори на Министерството за финансии со Банката за развој на Советот на Европа, на 17 ноември беше

Бесими: Владата обезбеди пристап до нови 50 милиони евра поволни средства за домашните компании

Бесими: Владата обезбеди пристап до нови 50 милиони евра поволни средства за домашните компании

Владата обезбеди пристап до нови 50 милиони евра поволни средства за домашните компании од Банката за развој на Советот на Европа (ЦЕБ). Ова е дел од активностите што ги спроведува државата преку Министерството за финансии за поддршка на домашните компании и домашната економија со обезбедување поволни средства за своите инвестиции, порача министерот

Бесими: Поволни 50 милиони евра за малите и средните претпријатија

Бесими: Поволни 50 милиони евра за малите и средните претпријатија

Министерот за финансии Фатмир Бесими денеска соопшти дека 50-те милиони евра наменети за домашните компании што се обезбедени преку Банката за развој на Советот на Европа (ЦЕБ) ќе бидат достапни до крајот на годинава. Од Министерството за финансии информираат дека средствата ќе се пласираат до малите и средните претпријатија, преку комерцијалните банки,

Педесет милиони евра од Банката за развој на Советот на Европа за поддршка на македонското стопанство

Педесет милиони евра од Банката за развој на Советот на Европа за поддршка на македонското стопанство

Административниот совет на Банката за развој на Советот на Европа (ЦЕБ) донесе одлука за одобрување на Програмски заем во износ од 50 милиони евра за Развојна банка на Северна Македонија. Овој заем ќе придонесе за поттикнување на отворањето на нови работни места и инвестирање во основни и обртни средства на микро, малите и средни претпријатија (ММСП)

Одобрени 50 милиони евра од Банката за развој на Советот на Европа (ЦЕБ) за поддршка на македонското стопанство преку Развојна банка

Одобрени 50 милиони евра од Банката за развој на Советот на Европа (ЦЕБ) за поддршка на македонското стопанство преку Развојна банка

Административниот совет на Банката за развој на Советот на Европа (ЦЕБ), на седницата одржана на 16-ти и 17-ти ноември 2023 година, донесе одлука за одобрување на Програмски заем во износ од 50 милиони евра за Развојна банка на Северна Македонија. Овој заем ќе придонесе за поттикнување на отворањето на нови работни места и инвестирање во основни и

Владата обезбеди пристап до нови 50 милиони евра поволни средства за домашните компании, вели Бесими

Владата обезбеди пристап до нови 50 милиони евра поволни средства за домашните компании, вели Бесими

Владата обезбеди пристап до нови 50 милиони евра поволни средства за домашните компании од Банката за развој на Советот на Европа (ЦЕБ). Ова е дел од активностите што ги спроведува државата преку Министерството за финансии за поддршка на домашните компании и домашната економија со обезбедување поволни средства за своите инвестиции, порача министерот