притисни ентер »

Кинески астрономи детектирале мистериозен сигнал од вселената
Кинески астрономи детектирале мистериозен сигнал од вселената

Кинески астрономи детектирале мистериозен сигнал од вселената

Кинеските научници го примиле необичниот сигнал со помош на петстотини метри широк радиотелескоп FAST. Станува збор за сигнал кој е составен од низа повторувачки брзи “удари“ на радиосигнали (FRB) кој доаѓа од длабочините на вселената за кој барем засега научниците не можат да го објаснат. FRB сигналите се многу ретки и од 2007-та година кога првпат

Мистерија од длабочините на вселената: Научниците откриле чуден сигнал! Ова не е првпат, но никој не знае кој ни испраќа пораки

Мистерија од длабочините на вселената: Научниците откриле чуден сигнал! Ова не е првпат, но никој не знае кој ни испраќа пораки

Кинеските научници го примиле необичниот сигнал со помош на петстотини метри широк радиотелескоп FAST. Станува збор за сигнал кој е составен од низа повторувачки брзи “удари“ на радиосигнали (FRB) кој доаѓа од длабочините на вселената за кој барем засега научниците не можат да го објаснат. FRB сигналите се многу ретки и од 2007-та година кога првпат

Мистерија од длабочините на космосот: Научниците откриле чуден сигнал од вселената! Ова не е првпат, но никој не знае кој ни испраќа пораки

Мистерија од длабочините на космосот: Научниците откриле чуден сигнал од вселената! Ова не е првпат, но никој не знае кој ни испраќа пораки

Кинеските научници го примиле необичниот сигнал со помош на петстотини метри широк радиотелескоп FAST. Станува збор за сигнал кој е составен од низа повторувачки брзи “удари“ на радиосигнали (FRB) кој доаѓа од длабочините на вселената за кој барем засега научниците не можат да го објаснат. FRB сигналите се многу ретки и од 2007-та година кога првпат

МИСТЕРИЈА од вселената: Научниците откриле ЧУДЕН сигнал, но ова НЕ Е ПРВПАТ

МИСТЕРИЈА од вселената: Научниците откриле ЧУДЕН сигнал, но ова НЕ Е ПРВПАТ

Дали некој пробува да не контактира? Кинеските научници примиле необичен сигнал со помош на петстотини метри широкиот радиотелескоп ФАСТ. Имено, сигналот е составен од низа на повторувачки брзи „удари“ на радиосигнали (ФРБ), кој е дојден од длабочините на вселената и кој, барем засега, научниците не можат да го објаснат. ФРБ сигналите се многу ретки