притисни ентер »

Делови од пет скопски општини во петок ќе немаат струја
Делови од пет скопски општини во петок ќе немаат струја

Делови од пет скопски општини во петок ќе немаат струја

Делови од пет скопски општини во петок ќе немаат струја Ж.Н. Пред 38 секунди Фото: ,,Слободен печат'' - Драган Митрески Поради технички зафати во дистрибутивната електр- мрежа утре без електрична енергија ќе останат дел од корисниците од општините Кисела Вода, Карпош, Гази Баба, Чаир и Центар, соопштуваат од Регионалниот центар за управување со кризи

Делови од пет скопски општини утре без струја

Делови од пет скопски општини утре без струја

Во периодот од 08:00 до 12:00 часот без напојување со електична енергија ќе останат корисниците од улицата „Ѓорѓи Динката“, Општина Кисела Вода, од 09:00 до 13:00 часот  од улицата „Хашка“, Општина Карпош, а од 09:00 до 15:30 часот корисниците од селата Булачани, Црешево, Виниче и Страчинци, Општина Гази Баба. Во периодот од 09:30 до 11:30 часот без

Советот гласаше за ребаланс на буџетот на општина Карпош

Советот гласаше за ребаланс на буџетот на општина Карпош

Во рамки на тринаесеттата седница на Советот на Општина Карпош која се одржа денеска во просториите на Универзитетот за туризам и менаџмент- Скопје, советниците расправаа по 54 точки кои се најдоа на дневниот ред. Притоа, советниците го поддржаа предлогот за измена и дополнување на Буџетот на локалната самоуправа за 2022 година. „Потребата од донесување

Делови од Кисела Вода, Карпош, Гази Баба, Чаир и Центар утре без струја

Делови од Кисела Вода, Карпош, Гази Баба, Чаир и Центар утре без струја

Заради технички зафати во дистрибутивната електр- мрежа утре без електрична енергија ќе останат дел од корисниците од општините Кисела Вода, Карпош, Гази Баба, Чаир и Центар, соопштуваат од Регионалниот центар за управување со кризи (РЦУК) – Скопје. Во периодот од 08:00 до 12:00 часот без напојување со електична енергија ќе останат корисниците од улицата

Без струја утре повеќе општини во Скопје

Без струја утре повеќе општини во Скопје

Заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, на ден 23.09.2022 година (петок), без електрична енергија ќе останат следните корисници: -08:00 до 12:00 часот, корисниците од ул. Ѓорѓи Динката (Општина Кисела Вода) -09:00 до 13:00 часот, корисниците од дел од ул. Хашка (Општина Карпош) -09:00 до 15:30 часот, корисниците од селата: Булачани,

Дефекти: Пет скопски општини утре без струја

Дефекти: Пет скопски општини утре без струја

Заради технички зафати во дистрибутивната електр- мрежа утре без електрична енергија ќе останат дел од корисниците од општините Кисела Вода, Карпош, Гази Баба, Чаир и Центар, соопштуваат од Регионалниот центар за управување со кризи (РЦУК) – Скопје. Во периодот од 08:00 до 12:00 часот без напојување со електична енергија ќе останат корисниците од улицата

Советот гласаше за ребаланс на буџетот на Општина Карпош

Советот гласаше за ребаланс на буџетот на Општина Карпош

Притоа, советниците го поддржаа предлогот за измена и дополнување на Буџетот на локалната самоуправа за 2022 година. Имено, потребата од донесување на оваа одлука произлезе од релативно добрата реализација на приходите и расходите, во чија согласност се зголеми лимитот на вкупниот општински Буџет во износ од 115.133.000 денари. Според тоа, промени

Ребаланс на Буџетот на Општина Карпош: Повеќе пари за социјална помош, за инфраструктура и за улично осветлување

Ребаланс на Буџетот на Општина Карпош: Повеќе пари за социјална помош, за инфраструктура и за улично осветлување

Ребаланс на Буџетот на Општина Карпош: Повеќе пари за социјална помош, за инфраструктура и за улично осветлување А.С. Пред 3 минути Советниците на Советот на Општина Карпош , денеска ги усоија измените и дополнување на Буџетот за 2022 година , кој се зголеми за 115.133.000 денари . Така, во изменетиот Буџет е предвидено зголемување зголемување на износот

Советот гласаше за ребаланс на буџетот на Општина Карпош

Советот гласаше за ребаланс на буџетот на Општина Карпош

Во рамки на тринаесеттата седница на Советот на Општина Карпош која се одржа денеска во просториите на Универзитетот за туризам и менаџмент-Скопје, советниците расправаа по 54 точки кои се најдоа на дневниот ред. Притоа, советниците го поддржаа предлогот за измена и дополнување на Буџетот на локалната самоуправа за 2022 година. Имено, потребата од

Советот гласаше за ребаланс на буџетот на Општина Карпош

Советот гласаше за ребаланс на буџетот на Општина Карпош

Во рамки на тринаесеттата седница на Советот на Општина Карпош која се одржа денеска во просториите на Универзитетот за туризам и менаџмент- Скопје, советниците расправаа по 54 точки кои се најдоа на дневниот ред. Притоа, советниците го поддржаа предлогот за измена и дополнување на Буџетот на локалната самоуправа за 2022 година. Имено, потребата од