притисни ентер »

Остра реакција на Пекинг поради американските воени бродови во Јужно Кинеско Море
Остра реакција на Пекинг поради американските воени бродови во Јужно Кинеско Море

Остра реакција на Пекинг поради американските воени бродови во Јужно Кинеско Море

Министерството за надворешни работи на Кина реагираше откако американски воени бродови пловеа во близина на островите во Јужно Кинеско Море, на кои Пекинг полага право. „Американските воени бродови впловија во тие води без дозвола на Кина“, истакна портпаролката на кинеското МНР, Хуа Чунјинг. Два американски разорувачи пловеа околу 12 наутички милји

Американски воени брода повторно го предизвикуваат Пекинг во Јужното Кинеско Море

Американски воени брода повторно го предизвикуваат Пекинг во Јужното Кинеско Море

Два американски воени брода денес пловеа близу спорните острови во Јужното Кинеско Море, потег што сигурно ќе предизвика гнев во Пекинг. Уништувачите УСС Спруанц и УСС Прибл пловеле на 12 наутички милји од островите Спретли, како дел од она што американската морнарица го нарече „слобода на навигациските операции“. Операцијата е спроведена „за да им

Портпаролката на кинеското МНР: Американските воени бродови впловија во тие води без дозвола на Кина

Портпаролката на кинеското МНР: Американските воени бродови впловија во тие води без дозвола на Кина

Министерството за надворешни работи на Кина реагираше откако американски воени бродови пловеа во близина на островите во Јужно Кинеско Море, на кои Пекинг полага право. – Американските воени бродови впловија во тие води без дозвола на Кина – истакна портпаролката на кинеското МНР, Хуа Чунјинг. Два американски разорувачи пловеа околу 12 наутички милји

Остра реакција на Пекинг поради американските воени бродови во Јужно Кинеско Море

Остра реакција на Пекинг поради американските воени бродови во Јужно Кинеско Море

– Министерството за надворешни работи на Кина реагираше откако американски воени бродови пловеа во близина на островите во Јужно Кинеско Море, на кои Пекинг полага право. – Американските воени бродови впловија во тие води без дозвола на Кина, истакна портпаролката на кинеското МНР, Хуа Чунјинг. Два американски разорувачи пловеа околу 12 наутички милји

Остра реакција на Пекинг поради американските воени бродови во Јужно Кинеско Море

Остра реакција на Пекинг поради американските воени бродови во Јужно Кинеско Море

Министерството за надворешни работи на Кина реагираше откако американски воени бродови пловеа во близина на островите во Јужно Кинеско Море, на кои Пекинг полага право. – Американските воени бродови впловија во тие води без дозвола на Кина, истакна портпаролката на кинеското МНР, Хуа Чунјинг. Два американски разорувачи пловеа околу 12 наутички милји

Воени бродови на САД пловеле во близина на острови под контрола на Пекинг

Воени бродови на САД пловеле во близина на острови под контрола на Пекинг

Два американски воени бродови пловеле во близина на острови во Јужното Кинеско Море за кои Кина тврди дека се нејзина територија, изјави денеска неименуван американски претставник. Претставникот рече дека два разорнувачи пловеле на околу 12 наутички миљи од гребенот „Мисчиф", кој е дел од спорните острови Спретли. Кина полага право на поголем дел од

Воени бродови на САД пловеле во близина на острови под контрола на Пекинг

Воени бродови на САД пловеле во близина на острови под контрола на Пекинг

Два американски воени бродови пловеле во близина на острови во Јужното Кинеско Море за кои Кина тврди дека се нејзина територија, изјави неименуван американски претставник. Претставникот рече дека два разорнувачи пловеле на околу 12 наутички миљи од гребенот „Мисчиф“, кој е дел од спорните острови Спретли. Кина полага право на поголем дел од стратешкиот

САД со нова провокација: boehи бродови на САД навлегле во водите на Кина!

САД со нова провокација: boehи бродови на САД навлегле во водите на Кина!

Две американски вoeни бродови поминале покрај остров во Јужно кинеско море, кој е под надлежност на Кина, изјави анонимен американски функционер. Ова би можело да го разлути Пекинг сега кога односите помеѓу двете најголеми светски економии се затегнати, оценува Ројтерс. Анонимниот извор изјавил дека два разорувачи пловеле на околу 12 наутички милји