притисни ентер »

Премиерот Заев и Еврокомесарот Хан од Виенскиот економски форум: Политичката стабилност и сигурност и напредокот на Северна Македонија во сите сфери, отвора можности за нови инвестиции
Премиерот Заев и Еврокомесарот Хан од Виенскиот економски форум: Политичката стабилност и сигурност и напредокот на Северна Македонија во сите сфери, отвора можности за нови инвестиции

Премиерот Заев и Еврокомесарот Хан од Виенскиот економски форум: Политичката стабилност и сигурност и напредокот на Северна Македонија во сите сфери, отвора можности за нови инвестиции

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев денеска во Виена имаше свое воведно обраќање на отворањето на Виенскиот економски форум, Виенски економски разговори – нови перспективи за Република Северна Македонија. Покрај Премиерот Заев, воведни обраќања имаа и д-р Томас Арнлоднер, извршен директор на А1 Телеком Австрија Групација

Заев и Хан од Виена: Стабилноста, сигурноста и напредокот на Северна Македонија отвора можности за нови инвестиции

Заев и Хан од Виена: Стабилноста, сигурноста и напредокот на Северна Македонија отвора можности за нови инвестиции

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев денеска во Виена имаше свое воведно обраќање на отворањето на Виенскиот економски форум, Виенски економски разговори – нови перспективи за Република Северна Македонија. Покрај Премиерот Заев, воведни обраќања имаа и д-р Томас Арнлоднер, извршен директор на А1 Телеком Австрија Групација

Заев и Хан од Виена: Напредокот на Северна Македонија во сите сфери отвора можности за нови инвестиции

Заев и Хан од Виена: Напредокот на Северна Македонија во сите сфери отвора можности за нови инвестиции

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев денеска во Виена имаше свое воведно обраќање на отворањето на Виенскиот економски форум, Виенски економски разговори – нови перспективи за Република Северна Македонија. Покрај Премиерот Заев, воведни обраќања имаа и д-р Томас Арнлоднер, извршен директор на А1 Телеком Австрија Групација

Започна Виена Економскиот Форум! Силна поддршка за Македонија

Започна Виена Економскиот Форум! Силна поддршка за Македонија

Денеска во Виена се одржува Виенскиот економски форум „Виенски економски разговори – нови перспективи за Република Северна Македонија” на кој учествува владина и бизнис делегација предводена од премиерот Зоран Заев. На Форумот се обрати еврокомесарот за проширување и добрососедска политика Јоханес Хан кој даде силна порака за присутните бизнис претставници

Започна Виена Економскиот Форум! Силна поддршка за Македонија

Започна Виена Економскиот Форум! Силна поддршка за Македонија

Денеска во Виена се одржува Виенскиот економски форум „Виенски економски разговори – нови перспективи за Република Северна Македонија” на кој учествува владина и бизнис делегација предводена од премиерот Зоран Заев. На Форумот се обрати еврокомесарот за проширување и добрососедска политика Јоханес Хан кој даде силна порака за присутните бизнис претставници

Во Виена економски форум „Нови перспективи за Република Северна Македонија“

Во Виена економски форум „Нови перспективи за Република Северна Македонија“

Владина делегација предводена од премиерот Зоран Заев, денеска ќе учествува на Виенскиот економски форум „Виенски економски разговори – нови перспективи за Република Северна Македонија“. Делегацијата, во која учествуваат вицепремиерот задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, министерот за финансии Драган Тевдовски, како и министерот за образование

ЗАЕВ: Со Анѓушев, Тевдовски и Адеми сме во Австрија за да стекнеме нови бизнис партнери

ЗАЕВ: Со Анѓушев, Тевдовски и Адеми сме во Австрија за да стекнеме нови бизнис партнери

Денеска сме овде, во Виена, да стекнеме нови бизнис партнери од Австрија и овие бројки и натаму да растат, во интерес на граѓаните и развојот на државата, објави денеска премиерот Зоран Заев. - Започна Виенскиот економски форум - нови перспективи за РС Македонија. Во текот на денот, заедно со вицепремиерот задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев

Виенски економски форум – нови перспективи за Република Северна Македонија

Виенски економски форум – нови перспективи за Република Северна Македонија

Владина делегација предводена од премиерот Зоран Заев, денеска ќе учествува на Виенскиот економски форум „Виенски економски разговори – нови перспективи за Република Северна Македонија“. Делегацијата, во која учествуваат вицепремиерот задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, министерот за финансии Драган Тевдовски, како и министерот за образование

Хан: За МАКЕДОНИЈА датум за преговори пред летото

Хан: За МАКЕДОНИЈА датум за преговори пред летото

Уверен сум дека годинава, пред летото Македонија ќе добие датум за преговори со Европската Унија, рече денеска во Виена еврокомесарот Јоханес Хан. Тој вели дека очекува до крајот на годинава Македонија да отвори две поглавја од преговарачкиот процес. „Станува збор за поглавјата 23 и 24 и јас се надевам дека тоа ќе се случи. Работиме напорно да дадеме

Заев ќе се сретне со Хан во Виена

Заев ќе се сретне со Хан во Виена

Владина делегација предводена од премиерот Зоран Заев, денеска ќе учествува на Виенскиот економски форум „Виенски економски разговори – нови перспективи за Република Северна Македонија“. Делегацијата, во која учествуваат вицепремиерот задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, министерот за финансии Драган Тевдовски, како и министерот за образование