притисни ентер »

27 организации со осуда за изјавата на Заев
27 организации со осуда за изјавата на Заев

27 организации со осуда за изјавата на Заев

36 Споделувања Share Tweet 27 граѓански организации во писмена реакција на вчерашната изјава на премиерот Зоран Заев наведуваат дека „остро ја осудуваат скандалозната, недолична, хомофобна изјава на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, но и изјавата со која се врши дискредитација на новинари кои критички ја опсервираат

Граѓански организации: Изјавата на Премиерот и неумесното „извинување“ поттикнуваат хомофобија и линч кон ЛГБТ заедницата

Граѓански организации: Изјавата на Премиерот и неумесното „извинување“ поттикнуваат хомофобија и линч кон ЛГБТ заедницата

Граѓанските организации остро ја осудуваат скандалозната, недолична, хомофобна изјава на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, но и изјавата со која се врши дискредитација на новинари кои критички ја опсервираат работата на власта. Овој вид на јавен говор од носител на највисоката јавна функција, недвосмислено дава легитимитет

Граѓанските организации ја осудија изјавата на Заев

Граѓанските организации ја осудија изјавата на Заев

Граѓанските организации остро ја осудуваат скандалозната, недолична, хомофобна изјава на Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, но и изјавата со која се врши дискредитација на новинари кои критички ја опсервираат работата на власта. Овој вид на јавен говор од носител на највисоката јавна функција, недвосмислено дава легитимитет

27 организации со осуда за изјавата на Заев

27 организации со осуда за изјавата на Заев

27 граѓански организации во писмена реакција на вчерашната изјава на премиерот Зоран Заев наведуваат дека остро ја осудуваат „остро ја осудуваат скандалозната, недолична, хомофобна изјава на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, но и изјавата со која се врши дискредитација на новинари кои критички ја опсервираат работата

Граѓански организации: Изјавата на Премиерот и неумесното „извинување“ поттикнуваат хомофобија и линч кон ЛГБТ заедницата

Граѓански организации: Изјавата на Премиерот и неумесното „извинување“ поттикнуваат хомофобија и линч кон ЛГБТ заедницата

Граѓанските организации остро ја осудуваат скандалозната, недолична, хомофобна изјава на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, но и изјавата со која се врши дискредитација на новинари кои критички ја опсервираат работата на власта. Овој вид на јавен говор од носител на највисоката јавна функција, недвосмислено дава легитимитет

Граѓански организации: Изјавата на Премиерот и неумесното „извинување“ поттикнуваат хомофобија и линч кон ЛГБТ заедницата

Граѓански организации: Изјавата на Премиерот и неумесното „извинување“ поттикнуваат хомофобија и линч кон ЛГБТ заедницата

Граѓанските организации остро ја осудуваат скандалозната, недолична, хомофобна изјава на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, но и изјавата со која се врши дискредитација на новинари кои критички ја опсервираат работата на власта. Овој вид на јавен говор од носител на највисоката јавна функција, недвосмислено дава легитимитет

Граѓански организации: Изјавата на Премиерот и неумесното „извинување“ поттикнуваат хомофобија и линч кон ЛГБТ заедницата

Граѓански организации: Изјавата на Премиерот и неумесното „извинување“ поттикнуваат хомофобија и линч кон ЛГБТ заедницата

Граѓанските организации остро ја осудуваат скандалозната, недолична, хомофобна изјава на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, но и изјавата со која се врши дискредитација на новинари кои критички ја опсервираат работата на власта. Овој вид на јавен говор од носител на највисоката јавна функција, недвосмислено дава легитимитет

Невладини:  Изјавата на Заев е скандалозна, недолична и хомофобна и дискредитира новинар

Невладини: Изјавата на Заев е скандалозна, недолична и хомофобна и дискредитира новинар

Дваесет и седум граѓански организации преку заедничко соопштение ја осудија вчерашната изјава на премиерот Заев за случајот „Рекет“, нарекувајќи ја  „скандалозната, недолична, хомофобна изјава, но и изјавата со која се врши дискредитација на новинари кои критички ја опсервираат работата на власта“. -Овој вид на јавен говор од носител на највисоката

Изјавата на Заев, реагира ЛГБТ заедницата и новинарите – „Заев да се извини без оправдувања“

Изјавата на Заев, реагира ЛГБТ заедницата и новинарите – „Заев да се извини без оправдувања“

„Се разбира нема да дозволам неколку криминалци, еден суетен новинар и да ме извини ЛГБТ заедницата, еден педер да ја симнат оваа Влада од власт“. Ова контроверзна изјава на премиерот Зоран Заев предизвика многу реакции во јавноста. Најгласни беа новинарите и поддржувачите на ЛГБТ заедницата. Тие очекуваат премиерот јавно да се извини, а тој се извини

Повеќе граѓански организации со остра осуда на изјавата на Заев

Повеќе граѓански организации со остра осуда на изјавата на Заев

27 граѓански организации денеска излегоа со писмена реакција на вчерашната изјава на премиерот Зоран Заев во која наведуваат дека остро ја осудуваат „скандалозната, недолична и хомофобична изјава на претседателот на Владата, но и изјавата со која како што велат се врши дикредитација на новинари кои критички ја опсервираат работата на власта. Заев вчера