притисни ентер »

17 лица од Тетово го прекршиле полицискиот час и се шетале низ градот
17 лица од Тетово го прекршиле полицискиот час и се шетале низ градот

17 лица од Тетово го прекршиле полицискиот час и се шетале низ градот

Поведена постапка против 17 лица од Тетово. Имено, Основното јавно обвинителство Тетово, поднесе предлози за издавање казнени налози против 17 лица за непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. – Обвинетите го прекршиле полицискиот час и за време на забраната се движеле на разни локации

Казни за четворица скопјани кои без дозвола се шетале за време на полициски час

Казни за четворица скопјани кои без дозвола се шетале за време на полициски час

Основното  јавно обвинителство Скопје денеска поднесе три предлози за издавање казнени налози со кои се опфатени вкупно четири лица, осомничени за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, информираат од ОЈО Скопје. -Обвинетите го прекршиле полицискиот час, односно спротивно на Одлуката за забрана и посебен режим

Три лица го прекршиле полицискиот час во Скопје

Три лица го прекршиле полицискиот час во Скопје

Основното јавно обвинителство Скопје денеска поднесе три предлози за издавање казнени налози со кои се опфатени вкупно четири лица, осомничени за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, информираат од ОЈО Скопје. -Обвинетите го прекршиле полицискиот час, односно спротивно на Одлуката за забрана и посебен режим

Поднесени три казнени налози од ОЈО Скопје

Поднесени три казнени налози од ОЈО Скопје

-Обвинетите го прекршиле полицискиот час, односно спротивно на Одлуката за забрана и посебен режим за движење на територијата на Република Македонија се движеле на различни локации без да поседуваат дозвола за тоа, соопштија од Обвинителство. Надлежниот јавен обвинител на Основниот кривичен суд Скопје му предложи за секого од обвинетите да изрече парични

Тетовското обвинителство поведе постапка против 17 лица

Тетовското обвинителство поведе постапка против 17 лица

Основното јавно обвинителство Тетово поднесе предлози за издавање казнени налози против 17 лица за непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите го прекршиле полицискиот час и за време на забраната се движеле на различни локации во градот, со што постапиле спротивно на Одлуката

Тетовското обвинителство поведе постапка против 17 лица

Тетовското обвинителство поведе постапка против 17 лица

Основното јавно обвинителство Тетово поднесе предлози за издавање казнени налози против 17 лица за сторено кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. – Обвинетите го прекршиле полицискиот час и за време на забраната се движеле на различни локации во градот, со што постапиле

Парични казни за непочитување на полицискиот час во Прилеп и Крушево

Парични казни за непочитување на полицискиот час во Прилеп и Крушево

Основното јавно обвинителство Прилеп денеска до Основниот суд Прилеп поднесе предлози за издавање казнени налози против 24 лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. – Обвинителството поведе постапка и против едно лице од Крушево, па до Основниот суд Крушево поднесе

Тетовското обвинителство поведе постапка против 17 лица

Тетовското обвинителство поведе постапка против 17 лица

Основното јавно обвинителство Тетово поднесе предлози за издавање казнени налози против 17 лица за непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите го прекршиле полицискиот час и за време на забраната се движеле на различни локации во градот, со што постапиле спротивно на Одлуката

Тетовското обвинителство поведе постапка против 17 лица

Тетовското обвинителство поведе постапка против 17 лица

Основното јавно обвинителство Тетово поднесе предлози за издавање казнени налози против 17 лица за непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите го прекршиле полицискиот час и за време на забраната се движеле на различни локации во градот, со што постапиле спротивно на Одлуката

Поднесени три казнени налози од ОЈО Скопје

Поднесени три казнени налози од ОЈО Скопје

Основното  јавно обвинителство Скопје денеска поднесе три предлози за издавање казнени налози со кои се опфатени вкупно четири лица, осомничени за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, информираат од ОЈО Скопје. -Обвинетите го прекршиле полицискиот час, односно спротивно на Одлуката за забрана и посебен режим