притисни ентер »

24 часа: Борисов му се јавил на Заев, па тој се извини преку ФБ
24 часа: Борисов му се јавил на Заев, па тој се извини преку ФБ

24 часа: Борисов му се јавил на Заев, па тој се извини преку ФБ

По изјавата на македонскиот премиер Зоран Заев, дека Илинденското востание е македонско, утринава му се јавил неговиот бугарски колега Бојко Борисов за да му каже дека неговата изјава се користи во Бугарија во политички цели и дека него, заради тоа, го напаѓа и опозицијата, објавува бугарскиот портал „24 часа" повикувајќи се на добро информирани извори

ТЕШКО МАКЕДОНИЈА: Однесувањето на Борисов е само претскажување за тоа што ја чека државата

ТЕШКО МАКЕДОНИЈА: Однесувањето на Борисов е само претскажување за тоа што ја чека државата

Не помина ни една недела откако Заев изјави дека Илинденското востание е македонско, стигна реакција од неговиот бугарскиот колега Борисов, кој упати класична закана дека доколку Заев продолжи вака да се однесува Македонија ќе добие блокада од Бугарија во нејзините евроатлански интеграции. Заев веднаш се извини за ваквото однесување на како што ги

Заев ,,се повлекува,, по изјавата за Илинденското востание

Заев ,,се повлекува,, по изјавата за Илинденското востание

Зборовите со кои премиерот Зоран Заев преку фејсбук тргна да ги смирува страстите во Бугарија по неговата изјава дека Илинденското востание е македонско. Тоа предизвика реакција и кај  неговиот бугарски колега Борисов, кој му порача да ги си ги мери зборовите, оти на Македонија ќе и треба гласот на Бугарија во Советот на ЕУ. Оставам секој да си ги

24 часа: Борисов му се јавил на Заев, па тој се извини преку ФБ

24 часа: Борисов му се јавил на Заев, па тој се извини преку ФБ

По изјавата на македонскиот премиер Зоран Заев, дека Илинденското востание е македонско, утринава му се јавил неговиот бугарски колега Бојко Борисов за да му каже дека неговата изјава се користи во Бугарија во политички цели и дека него, заради тоа, го напаѓа и опозицијата, објавува бугарскиот портал „24 часа" повикувајќи се на добро информирани извори

24 часа: Борисов му се јави на Заев, по што Заев му се извини на бугарскиот народ

24 часа: Борисов му се јави на Заев, по што Заев му се извини на бугарскиот народ

Премиерот Бојко Борисов му се јавил на Заев утрото по изјавата за Илинденското востание, за да му каже дека неговата изјава се користи во Бугарија во политички цели и дека него, заради тоа, го напаѓа и опозицијата. „24 часа“ тврди дека тоа им е соопштено од добро информирани извори. После тоа, пишува „24 часа“, Заев се извини на бугарскиот народ преку

24 часа: Борисов му се јавил на Заев, па тој му се извини на бугарскиот народ

24 часа: Борисов му се јавил на Заев, па тој му се извини на бугарскиот народ

По изјавата на македонскиот премиер Зоран Заев, дека Илинденското востание е македонско, утринава му се јавил неговиот бугарски колега Бојко Борисов за да му каже дека неговата изјава се користи во Бугарија во политички цели и дека него, заради тоа, го напаѓа и опозицијата, објавува бугарскиот портал „24 часа“ повикувајќи се на добро информирани извори

24 часа: Борисов му се јавил на Заев, па тој му се извини на бугарскиот народ

24 часа: Борисов му се јавил на Заев, па тој му се извини на бугарскиот народ

По изјавата на македонскиот премиер Зоран Заев, дека Илинденското востание е македонско, утринава му се јавил неговиот бугарски колега Бојко Борисов за да му каже дека неговата изјава се користи во Бугарија во политички цели и дека него, заради тоа, го напаѓа и опозицијата, објавува бугарскиот портал „ 24 часа “ повикувајќи се на добро информирани

Заев на Фејсбук: Македонија и Бугарија имаат искрено пријателство и соработка

Заев на Фејсбук: Македонија и Бугарија имаат искрено пријателство и соработка

Нема дилеми дека пријателството меѓу Македонија и Бугарија се искрени напиша денеска на својот Ф.Б профил премиерот на  Р.Македонија Заев по бурата реакции од бугарската но и домашната јавност во врска со едно од последните негови интервјуа во кои тој говореше за Илинденското востание . Објаснувајќи ги своите ставови на својот статус тој напиша Драги

24 часа: Борисов му се јавил на Заев, по што тој му се извини на бугарскиот народ

24 часа: Борисов му се јавил на Заев, по што тој му се извини на бугарскиот народ

Премиерот Бојко Ворисов му се јавил на Заев утрото (по изјавата на заев за Илинденското востание) за да му каже дека неговата изјава се користи во Бугарија во политички цели и дека него, заради тоа, го напаѓа и опозицијата. 24 часа тврди дека тоа им е соопштено од добро информирани извори. После тоа, пишува 24 часа, Заев се извини на бугарскиот народ

Заев топ тема во Бугарија: „Браќа Бугари згрешив"

Заев топ тема во Бугарија: „Браќа Бугари згрешив"

По критиките на бугарскиот премиер Бојко Борисов, по изјавата дека Илинденското востание е македонско, премиерот Зоран Заев е топ тема во бугарските медиуми. Неговиот бугарски колега Борисов, му порача да ги си ги мери зборовите, оти на Македонија ќе и треба гласот на Бугарија во Советот на ЕУ. -Оставам секој да си ги мери изјавите, оти се на негова