притисни ентер »

Се одбележува Меѓународниот ден на музеите
Се одбележува Меѓународниот ден на музеите

Се одбележува Меѓународниот ден на музеите

Денеска, како и секоја година на овој ден Националната галерија е дел од одбележувањето на 18 Мај – Меѓународен ден на музеите и Европска ноќ на музеите 2019. По тој повод се случуваат изложби во исто време на три локации: во Мала станица – Малдински Пролетен Салон, во Даут пашин амам – Костадин Танчев Динка и во Чифте амам – Африм Спахиу и Ликовна

Три изложби за Меѓународен ден на музеите во Мала станица, Даут пашин амам и Чифте амам

Три изложби за Меѓународен ден на музеите во Мала станица, Даут пашин амам и Чифте амам

Традиционално секоја година па и оваа, Националната галерија се придружува кон одбележувањето на 18 Мај – Меѓународен ден на музеите и Европска ноќ на музеите 2019. Програмата на оваа манифестација ја збогативме со три изложби во трите наши објекти: Мала станица, Даут пашин амам и Чифте амам, соопштуваат оттаму.