притисни ентер »

Ова е најскапиот автомобил на светот, наводно е продаден за повеќе од 140 милиони долари
Ова е најскапиот автомобил на светот, наводно е продаден за повеќе од 140 милиони долари

Ова е најскапиот автомобил на светот, наводно е продаден за повеќе од 140 милиони долари

Доколку се покажат гласините како вистинити, тоа ќе значи дека овој "Mercedes" е продаден за три и пол пати поголема цена од досегашниот рекордер. Станува збор за "Silver Arrow 300 SLR Uhlenhaut Coupe", а цената која ја постигнал наводно е неверојатни 142 милиони долари. Веста ја објавил "Hagerty" повикувајќи се на неколку извори, а од "Mercedes" се

Ова е најскапиот автомобил во светот, наводно e продаден за повеќе од 142 милиони евра

Ова е најскапиот автомобил во светот, наводно e продаден за повеќе од 142 милиони евра

Доколку гласините се покажат точни, тоа ќе значи дека овој Мерцедес е продаден по три пати повисока цена од претходниот рекордер. Станува збор за Silver Arrow 300 SLR Uhlenhaut Coupe, а цената што ја постигна е наводно неверојатни 142 милиони американски долари или нешто повеќе од милијарда куни. Еден автомобил постигна цена што може да одговара на