притисни ентер »

Маестро Кемал Гекиќ вечер на „Охридско лето“
Маестро Кемал Гекиќ вечер на „Охридско лето“

Маестро Кемал Гекиќ вечер на „Охридско лето“

Сцената на катедралната црква „Света Софија“ за вечер е резервирана за солистичкиот концерт на познатиот пијанист, маестро Кемал Гекиќ. Роден во Сплит, Кемал Гекиќ започнува да учи пијано со проф. Лоренца Батурина, а дипломирал на Музичката академија во Нови Сад во класата на проф. Јокут Михаиловиќ, каде веднаш по дипломирањето ја започнува својата

Концерт на познатиот пијанист Кемал Гекиќ вечерва на „Охридско лето“

Концерт на познатиот пијанист Кемал Гекиќ вечерва на „Охридско лето“

Во рамките на музичката програма на „Охридско лето“ вечерва во црквата Света Софија со почеток од 21 часот ќе се одржи концерт на светски познатиот пијанист Кемал Гекиќ од САД. На програмата се дела од Бетовен, Шопен, Ален, Лист. Кемал Гекиќ настапува низ целиот свет изведувајќи широк репертоар на кој секогаш му дава фасцинантен личен печат. Настапува

Маестро Кемал Гекиќ вечер на „Охридско лето“

Маестро Кемал Гекиќ вечер на „Охридско лето“

Сцената на катедралната црква „Света Софија“ за вечер е резервирана за солистичкиот концерт на познатиот пијанист, маестро Кемал Гекиќ. Роден во Сплит, Кемал Гекиќ започнува да учи пијано со проф. Лоренца Батурина, а дипломирал на Музичката академија во Нови Сад во класата на проф. Јокут Михаиловиќ, каде веднаш по дипломирањето ја започнува својата

Маестро Кемал Гекиќ вечерва на „Охридско лето“

Маестро Кемал Гекиќ вечерва на „Охридско лето“

Сцената на катедралната црква „Света Софија“ за вечер е резервирана за солистичкиот концерт на познатиот пијанист, маестро Кемал Гекиќ. Роден во Сплит, Кемал Гекиќ започнува да учи пијано со проф. Лоренца Батурина, а дипломирал на Музичката академија во Нови Сад во класата на проф. Јокут Михаиловиќ, каде веднаш по дипломирањето ја започнува својата

Маестро Кемал Гекиќ вечер на „Охридско лето“

Маестро Кемал Гекиќ вечер на „Охридско лето“

Сцената на катедралната црква „Света Софија“ за вечер е резервирана за солистичкиот концерт на познатиот пијанист, маестро Кемал Гекиќ. Роден во Сплит, Кемал Гекиќ започнува да учи пијано со проф. Лоренца Батурина, а дипломирал на Музичката академија во Нови Сад во класата на проф. Јокут Михаиловиќ, каде веднаш по дипломирањето ја започнува својата

Маестро Кемал Гекиќ вечер на „Охридско лето“

Маестро Кемал Гекиќ вечер на „Охридско лето“

Маестро Кемал Гекиќ вечер на „Охридско лето“ Сцената на катедралната црква „Света Софија“ за вечер е резервирана за солистичкиот концерт на познатиот пијанист, маестро Кемал Гекиќ. Роден во Сплит, Кемал Гекиќ започнува да учи пијано со проф. Лоренца Батурина, а дипломирал на Музичката академија во Нови Сад во класата на проф. Јокут Михаиловиќ, каде

Маестро Кемал Гекиќ вечер на „Охридско лето“

Маестро Кемал Гекиќ вечер на „Охридско лето“

Сцената на катедралната црква „Света Софија“ за вечер е резервирана за солистичкиот концерт на познатиот пијанист, маестро Кемал Гекиќ. Охрид, 10 август 2020 (МИА) – Сцената на катедралната црква „Света Софија“ за вечер е резервирана за солистичкиот концерт на познатиот пијанист, маестро Кемал Гекиќ. Роден во Сплит, Кемал Гекиќ започнува да учи пијано

Маестро Кемал Гекиќ вечер на „Охридско лето“

Маестро Кемал Гекиќ вечер на „Охридско лето“

Охрид, 10 август 2020 () – Сцената на катедралната црква „Света Софија“ за вечер е резервирана за солистичкиот концерт на познатиот пијанист, маестро Кемал Гекиќ. Роден во Сплит, Кемал Гекиќ започнува да учи пијано со проф. Лоренца Батурина, а дипломирал на Музичката академија во Нови Сад во класата на проф. Јокут Михаиловиќ, каде веднаш по дипломирањето

Концерт на пијанистот Кемал Гекиќ во Охрид

Концерт на пијанистот Кемал Гекиќ во Охрид

Во црквата „Св. Софија“ во Охрид во рамките на „Охридско лето“, на 10 август концерт ќе одржи пијанистот Кемал Гекиќ од САД. Во рамките на програмата ќе бидат изведени делата на композиторите Бетовен, Шопен, Ален и Лист. Пијанистот Кемал Гекиќ по потекло од Сплит, настапува низ целиот свет изведувајќи широк репертоар на кој секогаш му дава фасцинантен