притисни ентер »

Во Полска скоро целиот кризен штаб поднесе оставка: „Политиката не ја слуша науката“
Во Полска скоро целиот кризен штаб поднесе оставка: „Политиката не ја слуша науката“

Во Полска скоро целиот кризен штаб поднесе оставка: „Политиката не ја слуша науката“

Во Полска, 13 од вкупно 17 членови на медицинскиот тим што го советуваа премиерот во однос на пандемијата со коронавирус поднесоа оставка, поради, како што самите навеле, недоволното влијание на науката врз политиката, објави денеска државната агенција ПАП. „Разликата меѓу научниот и медицинскиот став и практиката стана особено очигледна во контекст

Советниците за корона на полската влада си поднесоа оставка, не ги слушале

Советниците за корона на полската влада си поднесоа оставка, не ги слушале

Препораките на медицинските советници биле недоволно имплементирани во потезите што ги презема владата, објаснуваат тие во соопштението што го пренесе агенцијата ПАП неколку дена откако Полска со 38 милиони жители го премина прагот од 100.000 смртни случаи од Ковид-19. Лекарите негодуваат на „растечката толеранција на владата за оние кои негираат дека

Советниците за корона на полската влада си поднесоа оставка, не ги слушале

Советниците за корона на полската влада си поднесоа оставка, не ги слушале

Препораките на медицинските советници биле недоволно имплементирани во потезите што ги презема владата, објаснуваат тие во соопштението што го пренесе агенцијата ПАП неколку дена откако Полска со 38 милиони жители го премина прагот од 100.000 смртни случаи од Ковид-19. Лекарите негодуваат на „растечката толеранција на владата за оние кои негираат дека

Во Полска скоро целиот кризен штаб поднесе оставка: „Политиката не ја слуша науката“

Во Полска скоро целиот кризен штаб поднесе оставка: „Политиката не ја слуша науката“

Во Полска, 13 од вкупно 17 членови на медицинскиот тим што го советуваа премиерот во однос на пандемијата со коронавирус поднесоа оставка, поради, како што самите навеле, недоволното влијание на науката врз политиката, објави денеска државната агенција ПАП. „Разликата меѓу научниот и медицинскиот став и практиката стана особено очигледна во контекст

Во Полска речиси целиот кризен штаб поднесе оставка

Во Полска речиси целиот кризен штаб поднесе оставка

Во Полска 13 од вкупно 17 члена на медицинскиот тим што го советуваа премиерот во однос на пандемијата на коронавирусот поднесоа оставка поради, како што самите навеле, недоволното влијание на науката врз политиката, објави денеска државната агенција ПАП. „Разликата меѓу научниот и медицинскиот став и практиката стана особено очигледна во контекст

Полска: Оставка поднесоа речиси сите советници за Ковид-19 во владата

Полска: Оставка поднесоа речиси сите советници за Ковид-19 во владата

Во Полска, 13 од 17-те членови на медицинскиот тим што го советуваа премиерот за пандемијата на коронавирус поднесоа оставка, поради, како што наведоа, недоволното влијание на науката врз политиката, објави денеска државната агенција ПАП. – Разликата меѓу научниот и медицинскиот став и практиката стана особено очигледна, во контекст на многу ограничените

Советниците за корона на полската влада си поднесоа оставка, не ги слушале

Советниците за корона на полската влада си поднесоа оставка, не ги слушале

Препораките на медицинските советници биле недоволно имплементирани во потезите што ги презема владата, објаснуваат тие во соопштението што го пренесе агенцијата ПАП неколку дена откако Полска со 38 милиони жители го премина прагот од 100.000 смртни случаи од Ковид-19. Лекарите негодуваат на „растечката толеранција на владата за оние кои негираат дека

Во Полска скоро целиот кризен штаб поднесе оставка: „Политиката не ја слуша науката“

Во Полска скоро целиот кризен штаб поднесе оставка: „Политиката не ја слуша науката“

Во Полска, 13 од вкупно 17 членови на медицинскиот тим што го советуваа премиерот во однос на пандемијата со коронавирус поднесоа оставка, поради, како што самите навеле, недоволното влијание на науката врз политиката, објави денеска државната агенција ПАП. „Разликата меѓу научниот и медицинскиот став и практиката стана особено очигледна во контекст

Во Полска речиси целиот кризен штаб поднесе оставка: „Политиката не ја слуша науката“

Во Полска речиси целиот кризен штаб поднесе оставка: „Политиката не ја слуша науката“

Во Полска 13 од вкупно 17 члена на медицинскиот тим што го советуваа премиерот во однос на пандемијата на коронавирусот поднесоа оставка поради, како што самите навеле, недоволното влијание на науката врз политиката, објави денеска државната агенција ПАП. „Разликата меѓу научниот и медицинскиот став и практиката стана особено очигледна во контекст

Речиси цел кризен штаб на Полска поднесе оставка

Речиси цел кризен штаб на Полска поднесе оставка

Речиси цел кризен штаб на Полска поднесе оставка Б.Б. Пред 1 минута Ковид Полска/ Фото EPA-EFE/LESZEK SZYMANSKI Тринаесет од 17 полски владини советници за ковид-19 денеска поднесоа оставки, обвинувајќи ја популистичката власт за забавеност во борбата против пандемијата. Препораките на медицинските советници се недоволно имплементирани во потезите