притисни ентер »

Цел живот сте во заблуда: Косата не белее од старост, туку од оваа причина
Цел живот сте во заблуда: Косата не белее од старост, туку од оваа причина

Цел живот сте во заблуда: Косата не белее од старост, туку од оваа причина

Ако забележавте дека вашата коса почнуваа да белее, а белите влакна не се веќе само неколку, единствено што може да направите е да се опуштите. Научниците откриваат дека косата не белее поради старост, туку поради стрес. Станиците задолжени за производство на пигментот кој и дава боја на нашата коса исчезнуваат кога телото е премногу изложено на кортизол,

Цел живот сте во заблуда: Косата не белее од старост, туку од оваа причина

Цел живот сте во заблуда: Косата не белее од старост, туку од оваа причина

Ако забележавте дека вашата коса почнуваа да белее, а белите влакна не се веќе само неколку, единствено што може да направите е да се опуштите. Научниците откриваат дека косата не белее поради старост, туку поради стрес. Станиците задолжени за производство на пигментот кој и дава боја на нашата коса исчезнуваат кога телото е премногу изложено на кортизол,