притисни ентер »

ЗА ТАЈНИОТ ГРАД ВО ЈУГОСЛАВИЈА ЗНАЕЛЕ САМО 5 ЛУЃЕ, ПО ВОЈНАТА СЀ Е ОДНЕСЕНО: Го граделе затвореници ноќе, а користен е само еднаш
ЗА ТАЈНИОТ ГРАД ВО ЈУГОСЛАВИЈА ЗНАЕЛЕ САМО 5 ЛУЃЕ, ПО ВОЈНАТА СЀ Е ОДНЕСЕНО: Го граделе затвореници ноќе, а користен е само еднаш

ЗА ТАЈНИОТ ГРАД ВО ЈУГОСЛАВИЈА ЗНАЕЛЕ САМО 5 ЛУЃЕ, ПО ВОЈНАТА СЀ Е ОДНЕСЕНО: Го граделе затвореници ноќе, а користен е само еднаш

Тајниот подземен град „Stone Girl (Камена девојка)“ е изграден во строга тајност, а точната намена и план за користење остануваат непознати до ден-денес. Таен подземен град наречен „Камена девојка“, чија изградба ја наредил кралот Александар Караѓорѓевиќ во 1931 година. Се наоѓа во Мали Зворник, а за неговото постоење тогаш знаеле само пет лица. Подземниот

ИМА 70 СОБИ И 12 ИЗЛЕЗИ: Во Србија постои подземен град за кој малку се знае

ИМА 70 СОБИ И 12 ИЗЛЕЗИ: Во Србија постои подземен град за кој малку се знае

Добивај вести на Viber Во Србија постои подземен град за кој малку се знае. Тој се наоѓа во Мали Зворник, изграден е по наредба на кралот Александар Први Караѓорѓевиќ, и е една од најголемите туристички атракции во областа. Подигнат е во почетокот на триесеттите години на 20 век, во голема тајност, под шифра „Камена девојка“, како засолниште за сместување

Го граделе затвореници: За овој подземен град во Србија малку се знае

Го граделе затвореници: За овој подземен град во Србија малку се знае

Подземниот град во Мали Зворник, изграден по наредба на кралот Александар Први Караѓорѓевиќ, е една од најголемите туристички атракции во областа. Изграден е во почетокот на триесеттите години на 20 век, во голема тајност, под шифра „Камена девојка“, како засолниште за сместување на членовите на династијата Караѓорѓевиќ и на владата во случај на војна