притисни ентер »

Комитет на Европарламентот прифати петиција за поддршка на Македонија и македонското малцинство
Комитет на Европарламентот прифати петиција за поддршка на Македонија и македонското малцинство

Комитет на Европарламентот прифати петиција за поддршка на Македонија и македонското малцинство

– Со задоволство ве известувам дека Комитетот за петиции ја разгледа вашата петиција и ја прогласи за прифатлива. Врз основа на тоа, ја замолив Европската комисија да спроведе прелиминарна истрага за ова прашање. Бидете сигурни, дека ќе ве информирам за какво било понатамошно дејствие преземено врз основа на вашата петиција, вклучувајќи ги и резултатите

Комитет на Европарламентот прифати петиција за поддршка на Македонија и македонското малцинство во Бугарија

Комитет на Европарламентот прифати петиција за поддршка на Македонија и македонското малцинство во Бугарија

Комитетот за петиции на Европскиот парламент ја разгледа и ја прифати петиција на бугарскиот новинар Михаил Михајлов за поддршка на Северна Македонија и на македонското малцинство во Бугарија и против кршењето на граѓанските права во земјата. – Со задоволство ве известувам дека Комитетот за петиции ја разгледа вашата петиција и ја прогласи за прифатлива

Комитет на Европарламентот прифати петиција за поддршка на Северна Македонија и македонското малцинство во Бугарија

Комитет на Европарламентот прифати петиција за поддршка на Северна Македонија и македонското малцинство во Бугарија

Комитетот за петиции на Европскиот парламент ја разгледа и ја прифати петиција на бугарскиот новинар Михаил Михајлов за поддршка на Северна Македонија и на македонското малцинство во Бугарија и против кршењето на граѓанските права во земјата. – Со задоволство ве известувам дека Комитетот за петиции ја разгледа вашата петиција и ја прогласи за прифатлива

Комитет на Европарламентот прифати петиција за поддршка на Северна Македонија и македонското малцинство во Бугарија

Комитет на Европарламентот прифати петиција за поддршка на Северна Македонија и македонското малцинство во Бугарија

Комитетот за петиции на Европскиот парламент ја разгледа и ја прифати петиција на бугарскиот новинар Михаил Михајлов за поддршка на Северна Македонија и на македонското малцинство во Бугарија и против кршењето на граѓанските права во земјата. – Со задоволство ве известувам дека Комитетот за петиции ја разгледа вашата петиција и ја прогласи за прифатлива

Европскиот парламент со поддршка на македонското малцинство во Бугарија

Европскиот парламент со поддршка на македонското малцинство во Бугарија

Комитетот за петиции на Европскиот парламент ја разгледа и ја прифати петиција на бугарскиот новинар Михаил Михајлов за поддршка на  Македонија и на македонското малцинство во Бугарија и против кршењето на граѓанските права во земјата. – Со задоволство ве известувам дека Комитетот за петиции ја разгледа вашата петиција и ја прогласи за прифатлива.

КОМИТЕТ НА ЕВРОПАРЛАМЕНТОТ: Поддршка за Македонците во Бугарија и истрага од ЕК

КОМИТЕТ НА ЕВРОПАРЛАМЕНТОТ: Поддршка за Македонците во Бугарија и истрага од ЕК

Комитетот за петиции на Европскиот парламент ја разгледа и ја прифати петиција на бугарскиот новинар Михаил Михајлов за поддршка на Македонија и на македонското малцинство во Бугарија и против кршењето на граѓанските права во земјата. – Со задоволство ве известувам дека Комитетот за петиции ја разгледа вашата петиција и ја прогласи за прифатлива.

Европскиот парламент застана во поддршка на македонското малцинство во Бугарија

Европскиот парламент застана во поддршка на македонското малцинство во Бугарија

Комитетот за петиции на Европскиот парламент ја разгледа и ја прифати петиција на бугарскиот новинар Михаил Михајлов за поддршка на  Македонија и на македонското малцинство во Бугарија и против кршењето на граѓанските права во земјата. – Со задоволство ве известувам дека Комитетот за петиции ја разгледа вашата петиција и ја прогласи за прифатлива.

Комитет на Европарламентот прифати петиција за поддршка на Македонија и македонското малцинство во Бугарија

Комитет на Европарламентот прифати петиција за поддршка на Македонија и македонското малцинство во Бугарија

– Комитетот за петиции на Европскиот парламент ја разгледа и ја прифати петиција на бугарскиот новинар Михаил Михајлов за поддршка на Северна Македонија и на македонското малцинство во Бугарија и против кршењето на граѓанските права во земјата. – Со задоволство ве известувам дека Комитетот за петиции ја разгледа вашата петиција и ја прогласи за прифатлива

Европскиот парламент започнува истpaга пpoтив Бугарија за нejзиниот cтaв кoн Maкедонците

Европскиот парламент започнува истpaга пpoтив Бугарија за нejзиниот cтaв кoн Maкедонците

Денес (04.05.2021 г.), скандалозниот бугарски новинар Михаил Михајлов доби електронска пошта од Европскиот парламент во врска со петицијата на Михајлов испратена на 12 декември 2020 г. за поддршка на C. Македонија, македонското малцинство во Бугарија и против кршењето на граѓанските права во Бугарија. Одговорот го потпиша Долорс Монтсерат, член на