притисни ентер »

Виц: Покана од УЈП
Виц: Покана од УЈП

Виц: Покана од УЈП

Share Tweet Share Share Email Comments Му стига на Трпе препорачано писмо од УЈП, лично таму да се појави, бидејќи многу малку приход пријавил за данок. Прво отишол кај сметководителката да се консултира, и сметководителката му вика: – Облечи го нај старото одело, да изгледаш сиромав, они да видат дека немаш пари, и дека го имаат погрешено пресметано

Поучна приказна

Поучна приказна

Му стига на Трпе препорачано писмо од УЈП, лично таму да се појави, бидејќи многу малку приход пријавил за данок. Прво отишол кај сметководителката да се консултира, и сметководителката му вика: – Облечи го нај старото одело, да изгледаш сиромав, они да видат дека немаш пари, и дека го имаат погрешено пресметано данокот. Трпе за секој случај отишол