притисни ентер »

Новиот „Mitsubishi ASX“ е препакуван „Renault Captur“ (ФОТО/ВИДЕО)
Новиот „Mitsubishi ASX“ е препакуван „Renault Captur“ (ФОТО/ВИДЕО)

Новиот „Mitsubishi ASX“ е препакуван „Renault Captur“ (ФОТО/ВИДЕО)

Јапонскиот производител ги користи сите придобивки од припадноста кон групацијата „Renault-Nissan“. „Mitsubishi“ ја претстави најновата генерација на својот мал кросовер, „ASX“, кој ќе се продава на некои од европските пазари на марката. Новиот „ASX“ е практично идентичен со „Renault Captur“, а единствената видлива разлика е ознаката на предната табла

Новиот Mitsubishi ASX не е ништо повеќе од преименуван Renault Captur / ФОТО

Новиот Mitsubishi ASX не е ништо повеќе од преименуван Renault Captur / ФОТО

Давајќи ново значење на терминот „badge engineering“, новиот модел е практично идентичен со Renault Captur, а единствената видлива разлика е декорацијата на предната maska. Дури и тркалата се исти како кај Renault Captur. Исто како и надворешниот дизајн, Mitsubishi ги презел и моторите на Renault, кои се познати на фановите на француското возило. Палетата

Новиот „Mitsubishi ASX“ изгледа познато?

Новиот „Mitsubishi ASX“ изгледа познато?

„Mitsubishi“ ја претстави најновата генерација на својот мал кросовер, „ASX“, кој ќе се продава на некои од европските пазари. Новиот „ASX“ е практично идентичен со „Renault Captur“, а единствената видлива разлика е ознаката на предната маска. Дури и бандажите се исти како кај францускиот модел. Како и дизајнот на надворешноста, „Mitsubishi“ исто така

Новиот Mitsubishi ASX и официјално

Новиот Mitsubishi ASX и официјално

ASX на Mitsubishi се појави на европскиот пазар уште во 2010 година (за тоа време претрпе неколку рестајлинзи), но јапонската компанија конечно подготви наследник. Сепак, ова е само еден од моделите што Mitsubishi го разви за европскиот пазар во соработка со Renault, па практично претставува нова верзија на актуелниот Renault Captur (другиот новитет

Mitsubishi го претстави новиот ASX за Европа

Mitsubishi го претстави новиот ASX за Европа

Новиот Mitsubishi ASX ја доживеа својата премиера во Европа како компактен кросовер кој нуди конвенционални, хибридни и PHEV варијанти Mitsubishi ја претстави најновата генерација на својот мал кросовер, ASX што ќе се продава на европски пазари каде марката и понатаму е присутна. Како што и беше најавено и како што се очекуваше, во согласност со новата

ПРЕМИЕРА: Mitsubishi го претстави новиот ASX, базиран на Renault Captur

ПРЕМИЕРА: Mitsubishi го претстави новиот ASX, базиран на Renault Captur

Јапонскиот производител конечно претстави целосно нов ASX – кој овој пат ќе доаѓа од фабрика која ни е значително поблиску. Новиот ASX ќе пристигне во салоните на почетокот на следната година, но Mitsubishi ги објави првите фотографии, како и деталите околу погонските опции на новиот кросовер. Како што веќе најавивме, новиот ASX е поставен на CMF-B