притисни ентер »

„Ту челос“ се распаднаа: Стјепан и Лука снимаат соло албуми
„Ту челос“ се распаднаа: Стјепан и Лука снимаат соло албуми

„Ту челос“ се распаднаа: Стјепан и Лука снимаат соло албуми

Хрватско-словенечкиот состав „Ту челос“, кој го сочинуваат виолончелистите Лука Шулиќ и Стјепан Јаусер, решија да стават пауза на групата и да започнат со снимање на самостојни албуми. „Веќе подолго време Стјепан и Лука планираат малку да се раздвојат. Иако со голема популарност се стекнаа како група, сепак сега продолжуваат со градење на соло кариера,

СЕКОЈ ПО СВОЈОТ ПАТ: И дефинитивно се распадна “Ту челос“

СЕКОЈ ПО СВОЈОТ ПАТ: И дефинитивно се распадна “Ту челос“

Хрватското инструментално дуо “Ту челос“ и дефинитивно се распадна. Нивните членови Лука Шулиќ и Стјепан Хаусер подготвуваат нови албуми. -Стјепан и Лука подготвуваа нови албими. Лука во Рим, а Стјепан во Лондон и се одлучија да продолжат со соло кариера -вели извор близок до двајцата музичари. „Веќе осум години свириме како “Ту челос“ и излегувањето

2Cellos сега се SoloCello

2Cellos сега се SoloCello

Како што дознаваме, Лука веќе почнал да снима албум во Рим, а Стјепан во Лондон. Хрватско-словенечкиот состав 2Cellos кое е составено од виолончелистите Лука Шулиќ и Стјепан Хаусер одлучиле да стават пауза на нивната група и да го започнат снимањето на нивните самостојни соло албуми. „Веќе подолго време Лука и Стјепан планираа да се разделат. Иако

Се распадна полуларното дуо 2Cellos: Стјепан и Лука подготвуваат соло албуми

Се распадна полуларното дуо 2Cellos: Стјепан и Лука подготвуваат соло албуми

Како што дознаваме, Лука веќе почнал да снима албум во Рим, а Стјепан во Лондон. Хрватско-словенечкиот состав 2Cellos кое е составено од виолончелистите Лука Шулиќ и Стјепан Хаусер одлучиле да стават пауза на нивната група и да го започнат снимањето на нивните самостојни соло албуми. „Веќе подолго време Лука и Стјепан планираа да се разделат. Иако