притисни ентер »

Руски симулатор на универзумот нѐ води во далечни галаксии
Руски симулатор на универзумот нѐ води во далечни галаксии

Руски симулатор на универзумот нѐ води во далечни галаксии

Дали некогаш сте посакале да станете космонаут? Сега можете да го направите тоа седејќи си во вашата фотелја, благодарение на астрономската 3Д програма SpaceEngine креирана од Владимир Ромањук од Санкт Петербург. Кој барем еднаш во животот не сонувал да отпатува во вселената и да ги истражува милионите галаксии, милијардите ѕвезди и безбројните планети

Руски симулатор на универзумот нѐ води во далечни галаксии

Руски симулатор на универзумот нѐ води во далечни галаксии

Дали некогаш сте посакале да станете космонаут? Сега можете да го направите тоа седејќи си во вашата фотелја, благодарение на астрономската 3Д програма SpaceEngine креирана од Владимир Ромањук од Санкт Петербург. Кој барем еднаш во животот не сонувал да отпатува во вселената и да ги истражува милионите галаксии, милијардите ѕвезди и безбројните планети