притисни ентер »

Чалгаџијата Јован Тончов свирел на роденден на султан
Чалгаџијата Јован Тончов свирел на роденден на султан

Чалгаџијата Јован Тончов свирел на роденден на султан

„Македонска чалгиска традиција“ е наслов на филмот кој ги следи историјата и почетоците на чалгијата од Цариград (Истанбул) до нашата земја во текот на еден век. Филмот кој ќе биде промовиран во ликовниот салон во Велес во 18 часот ги следи историјата и почетоците на чалгијата од Цариград (Истанбул) до нашата земја во текот на еден век. Ја следи историјата

Филмот „Македонска чалгиска традиција“ премиерно во Велес

Филмот „Македонска чалгиска традиција“ премиерно во Велес

Во Ликовниот салон во Велес во 18 часот ќе биде промовиран филмот „Македонска чалгиска традиција“. Филмот ги следи историјата и почетоците на чалгијата од Цариград (Истанбул) до нашата земја во текот на еден век. Ја следи историјата на старите македонски музички групи (тајфи) основани во Скопје, Охрид, Велес, Кавадарци, Битола, но исто така и турската

Старите охридски тајфи дел од филмот „Македонска чалгиска традиција“

Старите охридски тајфи дел од филмот „Македонска чалгиска традиција“

Велес, 14. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во Ликовниот салон во Велес во 18 часот ќе биде промовиран филмот „Македонска чалгиска традиција“. Филмот ги следи историјата и почетоците на чалгијата од Цариград (Истанбул) до нашата земја во текот на еден век. Ја следи историјата на старите македонски музички групи (тајфи) основани во Скопје, Охрид, Велес,

Во Велес ќе биде промовиран филмот „Македонска чалгиска традиција“

Во Велес ќе биде промовиран филмот „Македонска чалгиска традиција“

Велес, 14 февруари 2020 (МИА) – Во Ликовниот салон во Велес во 18 часот ќе биде промовиран филмот „Македонска чалгиска традиција“. Филмот ги следи историјата и почетоците на чалгијата од Цариград (Истанбул) до нашата земја во текот на еден век. Ја следи историјата на старите македонски музички групи (тајфи) основани во Скопје, Охрид, Велес, Кавадарци,

Во Велес ќе биде промовиран филмот „Македонска чалгиска традиција“

Во Велес ќе биде промовиран филмот „Македонска чалгиска традиција“

Во Ликовниот салон во Велес во 18 часот ќе биде промовиран филмот „Македонска чалгиска традиција“. Филмот ги следи историјата и почетоците на чалгијата од Цариград (Истанбул) до нашата земја во текот на еден век. Ја следи историјата на старите македонски музички групи (тајфи) основани во Скопје, Охрид, Велес, Кавадарци, Битола, но исто така и турската

Во Велес ќе биде промовиран филмот „Македонска чалгиска традиција“

Во Велес ќе биде промовиран филмот „Македонска чалгиска традиција“

Во Ликовниот салон во Велес во 18 часот ќе биде промовиран филмот „Македонска чалгиска традиција“. Велес, 14 февруари 2020 (МИА) – Во Ликовниот салон во Велес во 18 часот ќе биде промовиран филмот „Македонска чалгиска традиција“. Филмот ги следи историјата и почетоците на чалгијата од Цариград (Истанбул) до нашата земја во текот на еден век. Ја следи