притисни ентер »

Музичко-сценски спектакл „Фолклорно-класична симбиоза“ на Национална опера и балет и „Танец“
Музичко-сценски спектакл „Фолклорно-класична симбиоза“ на Национална опера и балет и „Танец“

Музичко-сценски спектакл „Фолклорно-класична симбиоза“ на Национална опера и балет и „Танец“

За прв пат во македонската понова историја, Националната опера и балет и „Танец“ ќе прозвучат заедно, со повеќе од 130 учесници на сцена, во заедничка изведба на симфонизираните антологиски кореографии „Осоговка“, „Малешевка“, „Жетварка“, „Пиринско пролетно цвеќе“, „Водарки“, како и многу други македонски орски и вокални мелодии од богатиот репертоар

Музичко-сценски спектакл „Фолклорно-класична симбиоза“ на НОБ и „Танец“

Музичко-сценски спектакл „Фолклорно-класична симбиоза“ на НОБ и „Танец“

На сцената на Националната опера и балет вечер ќе се одржи „Фолклорно-класична симбиоза“, музичко-сценски спектакл на НУ Национална опера и балет и НУ „Танец“. За прв пат во македонската понова историја, Националната опера и балет и „Танец“ ќе прозвучат заедно, со повеќе од 130 учесници на сцена, во заедничка изведба на симфонизираните антологиски

Музичко-сценски спектакл „Фолклорно-класична симбиоза“ на НОБ и „Танец“

Музичко-сценски спектакл „Фолклорно-класична симбиоза“ на НОБ и „Танец“

Музичко-сценски спектакл „Фолклорно-класична симбиоза“ на НОБ и „Танец“ На сцената на Националната опера и балет вечер ќе се одржи „Фолклорно-класична симбиоза“, музичко-сценски спектакл на НУ Национална опера и балет и НУ „Танец“. За прв пат во македонската понова историја, Националната опера и балет и „Танец“ ќе прозвучат заедно, со повеќе од 130

Фолклорно-класична симбиоза на „Танец“ и Националната опера и балет вечерва во скопје

Фолклорно-класична симбиоза на „Танец“ и Националната опера и балет вечерва во скопје

„Фолклорно-класична симбиоза“ е насловен заедничкиот музичко-сценски спектакл на Националната опера и балет и „Танец“, што премиерно ќе се изведе вечерва на сцената на НОБ, со почеток во 20 часот. Ова ќе биде првиот заеднички настап на овие две национални установи во поновата историја, при што на сцената ќе има повеќе од 130 изведувачи. Тие ќе ги изведат

Музичко-сценски спектакл „Фолклорно-класична симбиоза“ на НОБ и „Танец“

Музичко-сценски спектакл „Фолклорно-класична симбиоза“ на НОБ и „Танец“

На сцената на Националната опера и балет вечер ќе се одржи „Фолклорно-класична симбиоза“, музичко-сценски спектакл на НУ Национална опера и балет и НУ „Танец“. За прв пат во македонската понова историја, Националната опера и балет и „Танец“ ќе прозвучат заедно, со повеќе од 130 учесници на сцена, во заедничка изведба на симфонизираните антологиски

Музичко-сценски спектакл „Фолклорно-класична симбиоза“ на Национална опера и балет и „Танец“

Музичко-сценски спектакл „Фолклорно-класична симбиоза“ на Национална опера и балет и „Танец“

На сцената на Националната опера и балет вечер ќе се одржи „Фолклорно-класична симбиоза“, музичко-сценски спектакл на НУ Национална опера и балет и НУ „Танец“. За прв пат во македонската понова историја, Националната опера и балет и „Танец“ ќе прозвучат заедно, со повеќе од 130 учесници на сцена, во заедничка изведба на симфонизираните антологиски

„Фолклорно-класична симбиоза“ на „Националната опера и балет“ и „Танец“ со 130 учесници на сцена

„Фолклорно-класична симбиоза“ на „Националната опера и балет“ и „Танец“ со 130 учесници на сцена

За првпат во македонската понова историја, Националната опера и балет и Танец ќе прозвучат заедно, со повеќе од 130 учесници на сцена, во заедничка изведба на симфонизираните антологиски кореографии „Осоговка“, „Малешевка“, „Жетварка“, „Пиринско пролетно цвеќе“, „Водарки“, како и многу други македонски орски и вокални мелодии… На сцената на Националната

„Фолклорно – класична симбиоза“ – ексклузивен настан на МОБ и Танец

„Фолклорно – класична симбиоза“ – ексклузивен настан на МОБ и Танец

На сцената на Македонската опера и балет, на 27-ми септември 2023 со почеток во 20 часот ќе се одржи ексклузивен настан, „Фолклорно-класична симбиоза“, музичко-сценски спектакл на на НУ Македонска Опера и Балет и НУ Танец. За прв пат во македонската понова историја, Македонската опера и балет и Танец ќе прозвучат заедно, со повеќе од 130 учесници на

Утревечер музичко-сценски спектакл на „Национална опера и балет“ и „Танец“

Утревечер музичко-сценски спектакл на „Национална опера и балет“ и „Танец“

На сцената на Националната опера и балет на 27 септември 2023 со почеток во 20.00 часот ќе се одржи ексклузивен настан, „Фолклорно-класична симбиоза“, музичко-сценски спектакл на на НУ Национална опера и балет и НУ Танец. За прв пат во македонската понова историја, Танец и Националната опера и балет ќе прозвучат заедно, со повеќе од 130 учесници на

„Фолклорно-класична симбиоза“, музичко-сценски спектакл на на НУ Национална опера и балет и НУ Танец

„Фолклорно-класична симбиоза“, музичко-сценски спектакл на на НУ Национална опера и балет и НУ Танец

На сцената на Националната опера и балет на 27 септември 2023 со почеток во 20.00 часот ќе се одржи ексклузивен настан, „Фолклорно-класична симбиоза“, музичко-сценски спектакл на на НУ Национална опера и балет и НУ Танец. За прв пат во македонската понова историја, Танец и Националната опера и балет ќе прозвучат заедно, со повеќе од 130 учесници на