притисни ентер »

Ангелова: Го штититме стандардот на народот, нови мерки за намалување на цените на пијалоците, овошјето и зеленчукот
Ангелова: Го штититме стандардот на народот, нови мерки за намалување на цените на пијалоците, овошјето и зеленчукот

Ангелова: Го штититме стандардот на народот, нови мерки за намалување на цените на пијалоците, овошјето и зеленчукот

„СДСМ го штити стандардот на граѓаните. Продолжува реализацијата на мерките за намалување на цените на прехранбените производи. Списокот на производи со „гарантирана цена“ се проширува со безалкохолните пијалаци, соковите, газираната и негазираната вода, пивото кои се намалуваат за 10%“, рече Марија Ангелова, пратеничка на СДСМ. „Дополнително, со мерката

ОД ДЕНЕСКА „ГАРАНТИРАНА ЦЕНА“ за пивото, безалкохолните пијалоци и водата

ОД ДЕНЕСКА „ГАРАНТИРАНА ЦЕНА“ за пивото, безалкохолните пијалоци и водата

„Гарантираната цена“ која веќе се применува кај повеќе од 50 производи од пекарската, млечната и месната индустрија, од денеска ќе важи и за безалкохолните пијалаци, газираната и негазираната вода и пивото. Покрај ова, согласно вчерашната одлука на Владата, треба да се намали и профитната маржа за овошјето и зеленчукот, во малопродажба и големопродажба

ОД ДЕНЕСКА „ГАРАНТИРАНА ЦЕНА“ за пивото, безалкохолните пијалоци и водата

ОД ДЕНЕСКА „ГАРАНТИРАНА ЦЕНА“ за пивото, безалкохолните пијалоци и водата

„Гарантираната цена“ која веќе се применува кај повеќе од 50 производи од пекарската, млечната и месната индустрија, од денеска ќе важи и за безалкохолните пијалаци, газираната и негазираната вода и пивото. Покрај ова, согласно вчерашната одлука на Владата, треба да се намали и профитната маржа за овошјето и зеленчукот, во малопродажба и големопродажба

Безалкохолните пијалаци, водата и пивото од денеска со „гарантирана цена“

Безалкохолните пијалаци, водата и пивото од денеска со „гарантирана цена“

Покрај издвоените производи од пекарската, месната и млечната индустрија, од денеска „гарантирана цена“ ќе имаат и безалкохолните пијалаци, пивото, газираната и негазираната вода. Со новите намалувања на цените, кои важат од денеска, поевтинуваат светлото пиво и лагер-пивото, газираните и негазираните пијалаци, со исклучок на енергетските пијалаци,

Ние мислевме владина мерка, но СДСМ се пофали за намалните цени

Ние мислевме владина мерка, но СДСМ се пофали за намалните цени

„СДСМ како одговорна партија, која се грижи за граѓаните и нивниот стандард, продолжува со мерките за намалување на цените на прехранбените производи. Списокот на производи со гарантирана цена се проширува со безалкохолните пијалаци, соковите, газираната и негазираната вода и пивото“, соопшти СДСМ. „Највисоките цени на овие производи се утврдуваат

СДСМ: Нови мерки за намалување на цените на соковите, пијалаците, овошјето и зеленчукот

СДСМ: Нови мерки за намалување на цените на соковите, пијалаците, овошјето и зеленчукот

„СДСМ како одговорна партија, која се грижи за граѓаните и нивниот стандард, продолжува со мерките за намалување на цените на прехранбените производи. Списокот на производи со „гарантирана цена“ се проширува со безалкохолните пијалаци, соковите, газираната и негазираната вода и пивото“, соопшти СДСМ. „Највисоките цени на овие производи се утврдуваат

Безалкохолните пијалаци, водата и пивото од денеска со „гарантирана цена“

Безалкохолните пијалаци, водата и пивото од денеска со „гарантирана цена“

Покрај издвоените производи од пекарската, месната и млечната индустрија, од денеска „гарантирана цена“ ќе имаат и безалкохолните пијалаци, пивото, газираната и негазираната вода. Со новите намалувања на цените, кои важат од денеска, поевтинуваат светлото пиво и лагер-пивото, газираните и негазираните пијалаци, со исклучок на енергетските пијалаци,

Нови мерки за намалување на цените на соковите, пијалаците, овошјето и зеленчукот

Нови мерки за намалување на цените на соковите, пијалаците, овошјето и зеленчукот

„СДСМ како одговорна партија, која се грижи за граѓаните и нивниот стандард, продолжува со мерките за намалување на цените на прехранбените производи. Списокот на производи со „гарантирана цена“ се проширува со безалкохолните пијалаци, соковите, газираната и негазираната вода и пивото“, соопшти СДСМ. „Највисоките цени на овие производи се утврдуваат