притисни ентер »

Германци доаѓаат во Македонија: Ве обучуваат и ве носат кај нив на работа
Германци доаѓаат во Македонија: Ве обучуваат и ве носат кај нив на работа

Германци доаѓаат во Македонија: Ве обучуваат и ве носат кај нив на работа

ИЗВОР Скопје24 | јули 14, 2019 За да го реши недостатокот на негуватели, Германија ќе започне со школување на кадри во трети земји. Како можен кандидат за овој проект се споменува и Македонија. Германија сака во странство да школува негуватели кои потоа би ги вработувала во своите домови и болници. Четири земји, меѓу кои и Македонија, фигурираат како