притисни ентер »

67 Авганистанци добија привремен престој во земјава
67 Авганистанци добија привремен престој во земјава

67 Авганистанци добија привремен престој во земјава

На скопскиот аеродром денеска пристигна група од 67 бегалци од Авганистан, вработени во организациите Национален демократски институт (NDI) и Националната фондација за демократија (NED) и членови на нивните семејства, информираат од Владата. Во владиното соопштение се нагласува дека Македонија ќе им обезбеди привремен престој на овие лица, до нивното

67 Авганистанци добија привремен престој во земјава

67 Авганистанци добија привремен престој во земјава

На скопскиот аеродром денеска пристигна група од 67 бегалци од Авганистан, вработени во организациите Национален демократски институт (NDI) и Националната фондација за демократија (NED) и членови на нивните семејства, информираат од Владата. Во владиното соопштение се нагласува дека Македонија ќе им обезбеди привремен престој на овие лица, до нивното

67 Авганистанци добија привремен престој во Македонија

67 Авганистанци добија привремен престој во Македонија

На Меѓународниот аеродром Скопје денеска пристигна група од 67 граѓани на Авганистан, вработени во организациите Национален демократски институт (NDI) и Националната фондација за демократија (NED) и членови на нивните семејства. Продолжувајќи ја својата активна улога на солидарна земја, Македонија им обезбеди привремен престој до заминување во трета

Шеесет и седум Авганистанци добија привремен престој во земјава

Шеесет и седум Авганистанци добија привремен престој во земјава

фото: Влада на Република Северна Македонија На скопскиот аеродром денеска пристигна група од 67 бегалци од Авганистан, вработени во организациите Национален демократски институт (NDI) и Националната фондација за демократија (NED) и членови на нивните семејства, информираат од Владата. Во владиното соопштение се нагласува дека Македонија ќе им обезбеди

На Меѓународниот аеродром Скопје пристигнаа 67 граѓани на Авганистан

На Меѓународниот аеродром Скопје пристигнаа 67 граѓани на Авганистан

На Меѓународниот аеродром Скопје денеска пристигна група од 67 граѓани на Авганистан, вработени во организациите Национален демократски институт и Националната фондација за демократија и членови на нивните семејства, соопштија попладнево од Владата. Како што додаваат од таму, по слетувањето беше спроведена стандардната процедура со безбедносна проверка

Привремен престој во земјава за уште 67 граѓани на Авганистан

Привремен престој во земјава за уште 67 граѓани на Авганистан

На Меѓународниот аеродром Скопје денеска пристигна група од 67 граѓани на Авганистан, кои се вработени во организациите Национален демократски институт и Националната фондација за демократија, како и членови на нивните семејства. „Продолжувајќи ја својата активна улога на солидарна земја, Северна Македонија им обезбеди привремен престој до заминување

Привремен престој во Северна Македонија за уште 67 граѓани на Авганистан

Привремен престој во Северна Македонија за уште 67 граѓани на Авганистан

На Меѓународниот аеродром Скопје денеска пристигна група од 67 граѓани на Авганистан, вработени во организациите Национален демократски институт (NDI) и Националната фондација за демократија (NED) и членови на нивните семејства. -Продолжувајќи ја својата активна улога на солидарна земја, Северна Македонија им обезбеди привремен престој до заминување

Привремен престој во Македонија добија уште 67 граѓани на Авганистан

Привремен престој во Македонија добија уште 67 граѓани на Авганистан

Продолжувајќи ја својата активна улога на солидарна земја, Македонија им обезбеди привремен престој до заминување во трета држава. Ова е дел од меѓународната операција за помош на демократското авганистанско население кое е во опасност од талибанските власти. По слетувањето беше спроведена стандардната процедура со безбедносна проверка и заштита и

67 Авганистанци добија привремен престој во земјата

67 Авганистанци добија привремен престој во земјата

На скопскиот аеродром денеска пристигна група од 67 бегалци од Авганистан, вработени во организациите Национален демократски институт (NDI) и Националната фондација за демократија (NED) и членови на нивните семејства, информираат од Владата. Во владиното соопштение се нагласува дека Македонија ќе им обезбеди привремен престој на овие лица до нивното

67 граѓани на Авганистан добија привремен престој во Северна Македонија

67 граѓани на Авганистан добија привремен престој во Северна Македонија

На Меѓународниот аеродром Скопје денеска пристигна група од 67 граѓани на Авганистан, вработени во организациите Национален демократски институт (NDI) и Националната фондација за демократија (NED) и членови на нивните семејства. Продолжувајќи ја својата активна улога на солидарна земја, Северна Македонија им обезбеди привремен престој до заминување