притисни ентер »

Робот што работи без електронски компоненти
Робот што работи без електронски компоненти

Робот што работи без електронски компоненти

Софт роботите (односно меките роботи) се пофлексибилни од традиционалните машини и значително се покорисни кога е потребно со помош на нив да се истражат некои недостапни места. Меѓутоа, за повеќето меки роботи се потребни електронски компоненти како плочки, вентили и пумпи. Овие компоненти се обично тешки, скапи и мора да бидат прицврстени на машините

Робот што работи без електронски компоненти

Робот што работи без електронски компоненти

Софт роботите (односно меките роботи) се пофлексибилни од традиционалните машини и значително се покорисни кога е потребно со помош на нив да се истражат некои недостапни места. Меѓутоа, за повеќето меки роботи се потребни електронски компоненти како плочки, вентили и пумпи. Овие компоненти се обично тешки, скапи и мора да бидат прицврстени на машините

Робот што работи без електронски компоненти

Робот што работи без електронски компоненти

Софт роботите (односно меките роботи) се пофлексибилни од традиционалните машини и значително се покорисни кога е потребно со помош на нив да се истражат некои недостапни места. Меѓутоа, за повеќето… Текстот Робот што работи без електронски компоненти (ВИДЕО) е превземен од USB.mk . The post Робот што работи без електронски компоненти (ВИДЕО) appeared