притисни ентер »

Шилегов: Градот Скопје да добие јурисдикција врз скопските општини
Шилегов: Градот Скопје да добие јурисдикција врз скопските општини

Шилегов: Градот Скопје да добие јурисдикција врз скопските општини

Ќе инсистираме во процесот на децентрализација да можеме да имаме јурисдикција врз единиците на локална самоуправа кои што административно се на територијата на Градот Скопје, изјави денеска скопскиот градоначалник Петре Шилегов. Тој додаде дека одговорни носители на функции ги гледаат аномалиите на функционалноста на системот и предлагаат соодветни

Шилегов: Ќе бараме со децентрализацијата Градот Скопје да добие јурисдикција врз скопските општини

Шилегов: Ќе бараме со децентрализацијата Градот Скопје да добие јурисдикција врз скопските општини

Одговорни носители на функции ги гледаат аномалиите на функционалноста на системот и предлагаат соодветни мерки, така што ќе инсистираме во процесот на децентрализација да можеме да имаме јурисдикција врз единиците на локална самоуправа коишто административно се на територијата на Градот Скопје, изјави денеска скопскиот градоначалник Петре Шилегов

Шилегов: Ќе бараме со децентрализацијата Градот Скопје да добие јурисдикција врз скопските општини

Шилегов: Ќе бараме со децентрализацијата Градот Скопје да добие јурисдикција врз скопските општини

Одговорни носители на функции ги гледаат аномалиите на функционалноста на системот и предлагаат соодветни мерки, така што ќе инсистираме во процесот на децентрализација да можеме да имаме јурисдикција врз единиците на локална самоуправа коишто административно се на територијата на Градот Скопје, изјави денеска скопскиот градоначалник Петре Шилегов

Шилегов: Ќе бараме со децентрализацијата Градот Скопје да добие јурисдикција врз скопските општини

Шилегов: Ќе бараме со децентрализацијата Градот Скопје да добие јурисдикција врз скопските општини

-Одговорни носители на функции ги гледаат аномалиите на функционалноста на системот и предлагаат соодветни мерки, така што ќе инсистираме во процесот на децентрализација да можеме да имаме јурисдикција врз единиците на локална самоуправа коишто административно се на територијата на Градот Скопје, изјави денеска скопскиот градоначалник Петре Шилегов

Шилегов: Ќе бараме со децентрализацијата Градот Скопје да добие јурисдикција врз скопските општини

Шилегов: Ќе бараме со децентрализацијата Градот Скопје да добие јурисдикција врз скопските општини

„Одговорни носители на функции ги гледаат аномалиите на функционалноста на системот и предлагаат соодветни мерки, така што ќе инсистираме во процесот на децентрализација да можеме да имаме јурисдикција врз единиците на локална самоуправа коишто административно се на територијата на Градот Скопје“, изјави денеска скопскиот градоначалник Петре Шилегов

Шилегов: Ќе бараме со децентрализацијата Градот Скопје да добие јурисдикција врз скопските општини

Шилегов: Ќе бараме со децентрализацијата Градот Скопје да добие јурисдикција врз скопските општини

Треба да постои дуализам во делот на инспекторирањето, особено во урбанизмот, токму заради експлицитните примери на непочитување на законот. Не постои поинаков начин ако видиме дека немаме самоконтрола, да воспоставиме хиерархиска контрола едни кон други, изјави Шилегов. Одговорни носители на функции ги гледаат аномалиите на функционалноста на системот

Шилегов: Ќе бараме со децентрализацијата Градот Скопје да добие јурисдикција врз скопските општини

Шилегов: Ќе бараме со децентрализацијата Градот Скопје да добие јурисдикција врз скопските општини

Одговорни носители на функции ги гледаат аномалиите на функционалноста на системот и предлагаат соодветни мерки, така што ќе инсистираме во процесот на децентрализација да можеме да имаме јурисдикција врз единиците на локална самоуправа коишто административно се на територијата на Градот Скопје, изјави денеска скопскиот градоначалник Петре Шилегов

Шилегов: Ќе бараме со децентрализацијата Градот Скопје да добие јурисдикција врз скопските општини

Шилегов: Ќе бараме со децентрализацијата Градот Скопје да добие јурисдикција врз скопските општини

Одговорни носители на функции ги гледаат аномалиите на функционалноста на системот и предлагаат соодветни мерки, така што ќе инсистираме во процесот на децентрализација да можеме да имаме јурисдикција врз единиците на локална самоуправа коишто административно се на територијата на Градот Скопје, изјави денеска скопскиот градоначалник Петре Шилегов.

Користете алтернативните рути за излез од градот

Користете алтернативните рути за излез од градот

Градот Скопје апелира до граѓаните да ги користат алтернативните рути при своето движење со возила кон излезот од Скопје во источен правец, по булеварот Александар Македонски. – Ги замолуваме учесниците во сообраќајот да ја користат скопската обиколница преку излезите во Визбегово (Качанички пат), клучката кај Мирковци и клучката по новоизградениот