притисни ентер »

Шилегов: На Скопје не му е потребна нова тешка индустрија во Железара
Шилегов: На Скопје не му е потребна нова тешка индустрија во Железара

Шилегов: На Скопје не му е потребна нова тешка индустрија во Железара

Од Градот Скопје нема согласност за било каква тешка индустрија да се развие понатаму во рамките на комплексот на Железарница, изјави денеска скопскиот градоначалник Петре Шилегов. Тој одговори на новинарски прашање околу донесувањето на ДУП-от за три блока во овој комплекс а за што граѓаните стравуваат дека ќе се смести тешка и загадувачка индустрија

Шилегов: Нема согласност од градот за каква било тешка индустрија во рамки на Железара

Шилегов: Нема согласност од градот за каква било тешка индустрија во рамки на Железара

Нема да се дозволи во кругот на некогашната фабрика Железара да никне нова тешка индустрија. Градоначалникот Шилегов е согласен со ставот на екологистите дека нема место за нови загадувачи во близина на главниот град и дека според процедурата откако ќе стигне во град Скопје предлогот ќе биде отфрлен. Екологистите кои вчера бурно реагираа на јавната

Нема развој на тешка индустрија во Железара, расправата ќе продолжи, тврди градоначалникот Георгиевски

Нема развој на тешка индустрија во Железара, расправата ќе продолжи, тврди градоначалникот Георгиевски

Основната намена за развој на Г-1 не постои и е невозможна мисија во тој комплекс на Железара. Дека ќе се градат незагадувачки капацитети, од компатибилните намени за Г-2, Г-3, Г-4 е точно. Ама, точни се и податоците и дека се намалени можностите воопшто за Г-1 тешка индустрија од постоечките за 73 хектара. Преку 80 се ставени како зелени површини

Шилегов: Од Градот нема согласност каква било тешка индустрија да се развие во рамки на Железара

Шилегов: Од Градот нема согласност каква било тешка индустрија да се развие во рамки на Железара

Деталните урбанистички планови што вчера беа предмет на јавна расправа во Општина Гази Баба се уште не се доставени на мислење до Град Скопје. Ние сме со став дека во нашиот град воопшто не е веќе потребна тешка индустрија, за жал во некои други времиња било одлучено дека Железара треба да биде во срцето на градот. Градот нема согласност каква било

Шилегов: ДУП-овите што беа предмет на расправа во Гази Баба не се доставени на мислење до Град Скопје

Шилегов: ДУП-овите што беа предмет на расправа во Гази Баба не се доставени на мислење до Град Скопје

Деталните урбанистички планови што вчера беа предмет на јавна расправа во Општина Гази Баба уште не се доставени на мислење до Град Скопје, вели градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов. Тој додава дека неговиот став е дека во главниот град воопшто не е потребна тешка индустрија. Јавната презентација за три Детални урбанистички планови во Општина Гази

Шилегов: Од Градот нема согласност каква било тешка индустрија да се развие во рамки на Железара

Шилегов: Од Градот нема согласност каква било тешка индустрија да се развие во рамки на Железара

Деталните урбанистички планови што вчера беа предмет на јавна расправа во Општина Гази Баба се уште не се доставени на мислење до Град Скопје. Ние сме со став дека во нашиот град воопшто не е веќе потребна тешка индустрија, за жал во некои други времиња било одлучено дека Железара треба да биде во срцето на градот. Градот нема согласност каква било

Шилегов: Нема согласност каква било тешка индустрија да се развие во рамки на Железара

Шилегов: Нема согласност каква било тешка индустрија да се развие во рамки на Железара

Ние сме со став дека во нашиот град воопшто не е веќе потребна тешка индустрија, за жал во некои други времиња било одлучено дека Железара треба да биде во срцето на градот. Градот нема согласност каква било тешка индустрија да се развие понатаму во рамките на комплексот на Железара. Но, ќе го дадеме нашето стручно мислење, комисијата на Градот во

Шилегов: Градот нема да дозволи тешка индустрија во Железара

Шилегов: Градот нема да дозволи тешка индустрија во Железара

Откако вчера во Општина Гази Баба, на презентацијата на ДУП-от за блок 2,3 и 4 од С 1, дојде до напната ситуација помеѓу презентерите и граѓаните, денска градксиот татко Петре Шилегов вели дека до нив не е стигнато барање за мислење, но нема да дозволат таму да се смести тешка индустрија. Дел од жителите стравуваат дека со новите ДУП-ови се предвидува

Шилегов: Ги чекаме ДУП-овите од Гази Баба па ќе одлучиме за тешката индустрија во Железара

Шилегов: Ги чекаме ДУП-овите од Гази Баба па ќе одлучиме за тешката индустрија во Железара

Деталните урбанистички планови што вчера беа предмет на јавна расправа во Општина Гази Баба се уште не се доставени на мислење до Град Скопје. Ние сме со став дека во нашиот град воопшто не е веќе потребна тешка индустрија, за жал во некои други времиња било одлучено дека Железара треба да биде во срцето на градот. Градот нема согласност каква било