притисни ентер »

Тојота го намали производството за јули поради криза за делови
Тојота го намали производството за јули поради криза за делови

Тојота го намали производството за јули поради криза за делови

Бројот на возила планиран да се произведат за јули, Тојота го намали поради недостаток на полупроводници. Се разбира, компанијата нема проблем со пласманот, туку само со набавка на делови. „Поради недостигот на полупроводници и ширењето на Ковид-19, планот за производство најверојатно ќе биде со помал обем“, соопшти Тојота. Следниот месец се планирани

„Тојота“ го намали производството за јули

„Тојота“ го намали производството за јули

„Тојота“ го намали бројот на планираното производство на светско ниво во јули за 50.000 автомобили, бидејќи недостигот на полупроводници и прекините во снабдувањето со делови продолжуваат да го ограничуваат погонот. „Бидејќи и сега е тешко да се гледа во иднината, поради недостигот на полупроводници и ширењето на Ковид-19, планот за производство најверојатно

„Тојота“ го намали производството за јули

„Тојота“ го намали производството за јули

„Тојота“ го намали бројот на планираното производство на светско ниво во јули за 50.000 автомобили, бидејќи недостигот на полупроводници и прекините во снабдувањето со делови продолжуваат да го ограничуваат погонот. -Бидејќи и сега е тешко да се гледа во иднината, поради недостигот на полупроводници и ширењето на Ковид-19, планот за производство најверојатно

„Тојота“ го намали производството за јули

„Тојота“ го намали производството за јули

„Тојота“ го намали бројот на планираното производство на светско ниво во јули за 50.000 автомобили, бидејќи недостигот на полупроводници и прекините во снабдувањето со делови продолжуваат да го ограничуваат погонот. „Бидејќи и сега е тешко да се гледа во иднината, поради недостигот на полупроводници и ширењето на Ковид-19, планот за производство најверојатно

„Тојота“ го намали производството за јули

„Тојота“ го намали производството за јули

„Тојота“ го намали бројот на планираното производство на светско ниво во јули за 50.000 автомобили, бидејќи недостигот на полупроводници и прекините во снабдувањето со делови продолжуваат да го ограничуваат погонот. „Бидејќи и сега е тешко да се гледа во иднината, поради недостигот на полупроводници и ширењето на Ковид-19, планот за производство најверојатно

„Тојота“ го намали производството за јули

„Тојота“ го намали производството за јули

„Тојота“ го намали бројот на планираното производство на светско ниво во јули за 50.000 автомобили, бидејќи недостигот на полупроводници и прекините во снабдувањето со делови продолжуваат да го ограничуваат погонот. „Бидејќи и сега е тешко да се гледа во иднината, поради недостигот на полупроводници и ширењето на Ковид-19, планот за производство најверојатно