притисни ентер »

Translatotron – новата алатка за преведување на Google
Translatotron – новата алатка за преведување на Google

Translatotron – новата алатка за преведување на Google

Нова технологија на Google може да преведува вербални реченици од еден јазик на друг и да го симулира оригиналниот глас. Главната разлика со Google Translate и неговите аналози е дека Translatotron работи исклучиво со звук. Translatotron исто така може да ги задржи карактеристиките на гласот на говорникот при преводот од еден во друг јазик. Ова може

Google Translatotron преведува и симулира оригинален глас

Google Translatotron преведува и симулира оригинален глас

Нова технологија на Google може да преведува вербални реченици од еден јазик на друг и да го симулира оригиналниот глас. Главната разлика со Google Translate и неговите аналози е дека Translatotron работи исклучиво со звук. Таквиот пристап во голема мера ја забрзува работата на преведувачот. Друга извонредна карактеристика на Translatotron е дека системот

Новата алатка на Google ќе ви помогне да зборувате нов јазик за неколку секунди

Новата алатка на Google ќе ви помогне да зборувате нов јазик за неколку секунди

Google Translate е еден од најкористените производи на компанијата. Оваа алатка им помага на луѓето да преведуваат од еден јазик на друг со пишување зборови, фотографии од напишан текст и со помош на технологија за превод од говор во текст. Сега компанијата лансира нов проект наречен Translatotron, кој ќе нуди директен превод од говор во говор, без

Google Translatotron преведува и симулира оригинален глас

Google Translatotron преведува и симулира оригинален глас

Нова технологија на Google може да преведува вербални реченици од еден јазик на друг и да го симулира оригиналниот глас. Главната разлика со Google Translate и неговите аналози е дека Translatotron работи исклучиво со звук. Таквиот пристап во голема мера ја забрзува работата на преведувачот. Друга извонредна карактеристика на Translatotron е дека системот

Translatotron – нова алатка за превод од Google

Translatotron – нова алатка за превод од Google

Google има нова алатка за превод Translatotron, што според компанијата е прва алатка што може директно да преведе говор од еден јазик во друг, одржувајќи го гласот и каденцата на говорникот. Оваа алатка нуди посебна технологија, чиј резултат е многу побрз превод, со помали шанси нешто да “се изгуби“ при процесот. Преведениот глас звучи помалку роботски,

Google Translatotron ќе може да преведува директно од глас на глас и да го рекреира гласот на говорникот

Google Translatotron ќе може да преведува директно од глас на глас и да го рекреира гласот на говорникот

Системот се развива со помош на вештачка интелигенција и уште е во фаза на тест и развој Google, поточно делот којшто работи со вештачка интелигенција, го претстави Translatotron, преведувач кој работи на нов систем за разлика од Google Translate, а и останатите вакви системи. Google Translatotron може директно да преведе од звук во звук, со што се