притисни ентер »

Албански подарок за Скопје и Подгорица, за што се работи?
Албански подарок за Скопје и Подгорица, за што се работи?

Албански подарок за Скопје и Подгорица, за што се работи?

Владата во Тирана одлучи дека Албанците од Северна Македонија и од Црна Гора можат да работат во Албанија без дозвола за работа. Ваква одлука е донесена од Владата на премиерот, Еди Рама на седницата одржана на 10 мај, според подгорички „ Вијести “. „Албанците од Северна Македонија и од Црна Гора уживаат право на вработување како и албанските државјани,

Тирана го либерализира пазарот на труд и за Албанците од Северна Македонија

Тирана го либерализира пазарот на труд и за Албанците од Северна Македонија

Албанската Влада донесе одлука за либерализација на пазарот на труд за Албанците од Северна Македонија, како и оние од Црна Гора, објави на својот профил на Фејсбук, министерот за Европа и за надворешни работи, Гент Цакај. Тоа значи дека државјаните на двете земји, а кои се со албанско етничко потекло во иднина не мора да поседуваат работна дозвола

Тирана го либерализира пазарот на труд и за Албанците од Македонија

Тирана го либерализира пазарот на труд и за Албанците од Македонија

Албанската Влада донесе одлука за либерализација на пазарот на труд за Албанците од Македонија, како и оние од Црна Гора, објави на својот профил на Фејсбук, министерот за Европа и за надворешни работи, Гент Цакај. Тоа значи дека државјаните на двете земји, а кои се со албанско етничко потекло во иднина не мора да поседуваат работна дозвола или потврда

Албанија одлучи Албанците од Северна Македонија и од Црна Гора да работат без работна дозвола

Албанија одлучи Албанците од Северна Македонија и од Црна Гора да работат без работна дозвола

Албанската влада одлучи дека Албанците од Северна Македонија и од Црна Гора можат да работат во Албанија без дозвола за работа. Таа одлука беше донесена од владата на Еди Рама на седницата одржана на 10 мај, според подгорички „Вијести“. „Албанците од Северна Македонија и од Црна Гора уживаат право на вработување како и албанските државјани, освен кога

Албанија типува на работниците од земјава

Албанија типува на работниците од земјава

Тоа значи дека државјаните на земјава, а кои се со албанско етничко потекло во иднина не мора да поседуваат работна дозвола или потврда дека се работно ангажирани од фирмата каде работат. Албанската Влада донесе одлука за либерализација на пазарот на труд за Албанците од Северна Македонија, како и оние од Црна Гора, објави на својот профил на Фејсбук,

Тирана го либерализира пазарот на труд и за Албанците од Северна Македонија

Тирана го либерализира пазарот на труд и за Албанците од Северна Македонија

Албанската Влада донесе одлука за либерализација на пазарот на труд за Албанците од Северна Македонија, како и оние од Црна Гора, објави на својот профил на Фејсбук, министерот за Европа и за надворешни работи, Гент Цакај. Тоа значи  дека државјаните на двете земји, а кои се со албанско етничко потекло во иднина не мора да поседуваат работна дозвола

Албанија одлучи Албанците од Северна Македонија и од Црна Гора да работат без работна дозвола

Албанија одлучи Албанците од Северна Македонија и од Црна Гора да работат без работна дозвола

Албанската влада одлучи дека Албанците од Северна Македонија и од Црна Гора можат да работат во Албанија без дозвола за работа. Таа одлука беше донесена од владата на Еди Рама на седницата одржана на 10 мај, според подгорички „Вијести“. „Албанците од Северна Македонија и од Црна Гора уживаат право на вработување како и албанските државјани, освен кога

Албанија одлучи Албанците од Северна Македонија и од Црна Гора да работат без работна дозвола

Албанија одлучи Албанците од Северна Македонија и од Црна Гора да работат без работна дозвола

Албанската влада одлучи дека Албанците од Северна Македонија и од Црна Гора можат да работат во Албанија без дозвола за работа. Таа одлука беше донесена од владата на Еди Рама на седницата одржана на 10 мај, според подгорички „Вијести“. „Албанците од Северна Македонија и од Црна Гора уживаат право на вработување како и албанските државјани, освен кога

Албанија одлучи Албанците од Северна Македонија и од Црна Гора да работат без работна дозвола

Албанија одлучи Албанците од Северна Македонија и од Црна Гора да работат без работна дозвола

Албанската влада одлучи дека Албанците од Северна Македонија и од Црна Гора можат да работат во Албанија без дозвола за работа. Таа одлука беше донесена од владата на Еди Рама на седницата одржана на 10 мај, според подгорички „Вијести“. „Албанците од Северна Македонија и од Црна Гора уживаат право на вработување како и албанските државјани, освен кога

Албанија одлучи Албанците од Северна Македонија и од Црна Гора да работат без работна дозвола

Албанија одлучи Албанците од Северна Македонија и од Црна Гора да работат без работна дозвола

Албанската влада одлучи дека Албанците од Северна Македонија и од Црна Гора можат да работат во Албанија без дозвола за работа. Таа одлука беше донесена од владата на Еди Рама на седницата одржана на 10 мај, според подгорички „Вијести“. „Албанците од Северна Македонија и од Црна Гора уживаат право на вработување како и албанските државјани, освен кога